Kulturna ponuda grada

 

Raznovrsna ponuda pozorišta, umetničkih galerija, biskopa i muzeja čini Beograd umetničkim i kulturnim središtem čitavog regiona. U našoj prestonici se godišnje izvede preko 9.000 kulturno-umetničkih programa, a manifestacije poput FEST-a, BITEF-a, BELEF-a, BEMUS-a i Sajma knjiga odavno su prerasle nacionalne okvire i postale deo evropske kulturne i umetničke scene.

Beogradski sajam knjiga jedna je od najvećih sajamskih manifestacija u regionu (150.000 posetilaca). Na sajmu, koji je prodajnog tipa, predstavljaju se nova izdanja, ali i celokupna produkcija izlagača. Ovogodišnja zemlja - počasni gost biće Velika Britanija, a cena ulaznice je 150 dinara.

Najznačajnije ustanove kulture nalaze se u Beogradu - Srpska akademija nauka i umetnosti, Narodna biblioteka, Narodno pozorište, Narodni muzej, Univerzitet umetnosti.

Da je Beograd upisan velikim slovima na međunarodnoj kulturnoj mapi dokazuju i: Oktobarski salon, Cinemania, Radost Evrope, BeogrAD, Festival studentskog filma, Ulica Otvorenog srca, Karneval brodova, Leto u Beogradu, Festival arheološkog filma…


Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar