EDUKACIJA ZA MLADE


23. decembar 2013.

SEMINAR - OMLADINSKI TURIZAM U FUNKCIJI RAZVOJA SRPSKOG TURIZMA

U organizaciji Udruženja ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograda i Udruženja "Mladi za turizam" 23. decembra 2013. godine, održan je treći deo seminara "Kuda plovi ovaj brod? – U susret novim izazovima u turizmu", koji  je obradio temu "Omladinski turizam u funkciji razvoja srpskog turizma".

Svoja iskustva sa učesnicima seminara podelili su predstavnici  Ferijalnog saveza Srbije, Nacionalne asocijacije turističkih agenija "YUTA", Udruženja "Mladi za turizam" i Udruženja "Srbija za mlade".
Učesnici skupa su ocenili da je omladinski turizam pokretač inovacija i promena u turizmu i da predstavlja jedan od najbrže rastućih segmenata u turističkoj industriji Srbije.13. decembar 2013.

SEMINAR - INTERNET U FUNKCIJI BRENDIRANJA I PROMOCIJE TURIZMA

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja ugostiteljstva i turizma i Udruženja "Mladi za turizam", u petak, 13. decembra 2013. godine, realizovan je drugi deo seminara "Kuda plovi ovaj brod? – U susret novim izazovima u turizmu", koji  je obradio temu "Internet u funkciji brendiranja i promocije turizma".

Svoja znanja i iskustva  sa učesnicima seminara podelili su Dejan Zrilić, samostalni savetnik u Udruženju ugostiteljstva i turizma; Milan Stojković autor bloga Turizam i potovanja; Nikola Milović, marketing menadžer hotela Moskva; Miloš Terentić, fotograf i Boško Savković, izvršni direktor festivala "Silafest".
Tokom diskusije učesnici seminara su iskazali veliko interesovanje za ovom oblasti i istakli, da  je neophodno nastaviti i u buduće sa ovakvom vrstom edukacije.6. decembar 2013.

ODRŽAN PRVI DEO SEMINARA "KUDA PLOVI OVAJ BROD? – U SUSRET NOVIM IZAZOVIMA U TURIZMU SRBIJE"

U organizaciji Udruženja ugostiteljstva i turizma i Udruženja "Mladi za turizam" u Privrednoj komori Beograda je 6. decembra 2013. godine, održan prvi deo seminara "Kuda plovi ovaj brod? – U susret novim izazovima u turizmu" , koji  je obradio temu "Kulturni turizam 2014. Nova šansa za manifestacioni turizam".

Svoja iskustva sa učesnicima seminara podelili su predstavnici  Ministarstva privrede-Sektora za turizam, Univerziteta Educons i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.
Cilj prvog dela seminara je da pokaže na koji način kulturni turizam može uticati na unapređenje manifestacionog turizma u Republici Srbiji.

 1. novembar 2013.

ODRŽAN SEMINAR ’’ARHEOLOGIJA I TURIZAM’’

U organizaciji Privredne komore Beograda – Udruženja ugostiteljstva i turizma i Udruženja ’’Mladi za turizam’’, 1. novembra 2013. godine održan je seminar,  na temu: ’’Arheologija i turizam’’.
Seminar je održan sa ciljem pokretanja dinamičnog dijaloga između arheološke i turizmološke struke u pogledu mogućnosti i potencijala za saradnju u razvoju arheološkog turizma u Srbiji i sa ciljem pripreme budućih generacija arheologa i turizmologa na nov društveno-ekonomski sistem i nove uslove u kojima će raditi, kako bi znanje stečeno u obrazovanju što bolje praktično primenili.

Na seminaru je istaknuto da razvoj savremenog turizma u okviru ideje menadžmenta kulturnog nasleđa zahteva drugačiji i intezivniji vid komunikacije i saradnje između arheologije i turizma u  pogledu mogućnosti za unapređenje potencijala koje arheologija i arheološki lokaliteti nude za razvoj turizma u Srbiji.


Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar