29. Jun 2017.

KONSTITUTIVNA SEDNICA SEKCIJE ZA RAZVOJ FAKTORINGA

Na osnovu odluke Odbora za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije Privredne komore Srbije od 24.02.2017, u četvrtak, 29. juna 2017. godine u PKS-Privrednoj komori Beograda održana je konstitutivna sednica Sekcije za razvoj faktoringa.  Za predsednika Sekcije izabrana je Tanja Kursar, direktor sektora za faktoring u Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza- AOFI, koja se zahvalila na ukazanom poverenju i istakla da je faktoring proizvod koji ima budućnost i koji može još mnogo da napreduje. Za zamenika predsednika izabrana je Ljiljana Jović, šef Službe faktoring poslovanja u Societe Generale Srbija. 


26. oktobar 2016. 

BANK OF CHINA POČINJE DA RADI U SRBIJI POČETKOM 2017. GODINE

Kineska državna banka Bank of China osniva banku u Srbiji, koja će početi da radi početkom sledeće godine. Ova banka, koja je peta najveća banka na svetu, finansiraće kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati i trećim tržištima.  

20. oktobar 2016.

PREDSTAVLJANJE NACRTA ZAKONA O FINANSIJSKOM OBEZBEĐENJU

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja finansijskih organizacija i Centra za privredno-pravni sistem, a u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, predstavljen je Nacrt Zakona o finansijskom obezbeđenju. Radi se o novom propisu koji predstavlja sveobuhvatni, uniformni okvir za ugovorni finansijski kolateral, koji treba da doprinese unapređenju pravne sigurnosti i efikasnosti u izvršavanju obaveza učesnika na finansijskom tržištu, a jedan od glavnih ciljeva je smanjenje kreditnog i sistemskog rizika i obezbeđenje finansijske stabilnosti.


19. oktobar 2016.

PODRŠKA FAKTORINGU OD STRANE EBRD-A – FINANSIRANJE, PRAVNE REFORME I SAVETODAVNE USLUGE U SRBIJI

Udruženje finansijskih organizacija i Sekcija za razvoj faktoringa Privredne komore Beograda, u saradnji sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) organizovali su okrugli sto na temu: Podrška faktoringu od strane EBRD-a – Finansiranje, pravne reforme i savetodavne usluge u Srbiji.

Predstavnici EBRD-a su predstavili iskustva i modalitete podrške međunarodnoj trgovini, koju sprovode u preko 80 zemalja, kroz realizaciju Trade facilitation Programa, Programa osiguranja i finansijakih usluga i Programa razvoja savetodavnih usluga.


19. oktobar 2016.

TRENING: KAKO POVEĆATI PRODAJNE REZULTATE U PRODAJI OSIGURANJA

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja finansijskih organizacija  i Centra za edukaciju i upravljanje projektima, održan je motivacioni trening na temu: Zašto su zanimanja na području osiguranja zanimanja budućnosti  u EU i kako povećati prodajne rezultate u prodaji osiguranja? Trening je realizovala Dragica Korenjak, dipl. menađžer, predsednica Udruženja agencija za osiguranje u Sloveniji, autor više knjiga iz domena prodaje osiguranja i realizator brojnih seminara na lokalnom i regionalnom nivou. U radu treninga učestvovali su predstavnici osiguravajućih kompanija, agencija za zastupanje i posredovanje u osiguranju i ovlašćeni posrednici i zastupnici. U dvočasovnom, interaktivnom predavanju, istaknut je značaj stalne edukacije, razvoja novih tehnika prodaje, unapređenja odnosa i komunikacije sa klijentima.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA