AKTIVNOSTI


17. mart 2017.

POSETA 23.MEĐUNARODNOM SAJMU GRAĐEVINE U ARADU, RUMUNIJA

U organizaciji Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga delegacija privrednika posetila je u petak, 17. marta 2017. godine, 23. Sajam građevine – "Confort Construct & Install 2017" u Aradu, Rumunija. Poseta je realizovana sa ciljem da se privrednici upoznaju sa mugoćnostima uspostavljanja saradnje naših privrednih subjekata sa ovom regijom u Rumuniji.


8. decembar 2016.

RUSKE INOVACIONE TEHNOLOGIJE  U GAŠENJU POŽARA ŠANSA I ZA SRBIJU

Želimo da pokrenemo proizvodnju ovih uređaja u Srbiji i da to bude osnova za pokrivanje deset zemalja regiona ruskim inovacionim tehnologijama u gašenju požara, jer ovaj deo sveta ima slične probleme, odnosno iste tipove požara i slične poteškoće u njihovom gašenju, izjavio je danas u Privrednoj komori Beograda, Vlado Lončar iz Kluba rusko srpskog  prijateljstva.
Na prezentaciji Inovacionih tehnologija gašenja požara temperaturno aktiviranom vodom i levitirajućom penom, on je ocenio da bi njihova lokalizacija u Srbiji podrazumevala da domaća industrija preuzme veći deo proizvodnje ovih sistema, kako se ne bi sve uvozilo iz Rusije. Niko nema takvu tehnologiju u ovom trenutku i ovo je sigurno jedan od koraka u budućnost i šansa za srpsku privredu jer već imamo dosta zainteresovanih za zajednička ulaganja sa ruskim partnerima, naveo je Lončar.

Udruženje građevinarstva i komunalne delatnosti

Info