23. novembar 2016.

ODRŽANO PREDAVANJE: VIZIONARSKI PRISTUP UPRAVLJANJA INFORMACIJAMA U ORGANIZACIJI

Privredna komora Beograda, u saradnji sa kompanijom M-files iz Finske, organizovala je 23. novembra 2016. godine predavanje na temu: Vizionarski pristup upravljanja informacijama u organizaciji.
M-files omogućava da pronađete, podelite i obezbediti dokumente i informacije na efikasan i jednostavan način. Ova rešenja se koriste u velikom broju industrija, a korisnici mogu da biraju rešenja koja se nalaze na klaud platformi, unutar njihove infrastrukture ili hibridni model. Korisnicima je dostupna napredna pretraga podataka, jedna verzija dokumenta (nema foldera), sistemi zaštite, kao i mogućnost of-lajn korišćenja i brz pristup putem mobilnih uređaja. Omogućena je implementacija sa eksternim bazama podataka (CRM i ERP), kao i integracija sa postojećim sistemima u organizaciji (SAP, SharePoint, SalesForce, Microsoft Office). Predavač je bio gospodin Daniel Cosby iz finske kompanije M-files.


4. novembar 2016.

ODRŽAN OKRUGLI STO: SPECIFIČNOSTI PRIMENE MENADŽMENTA STANDARDA U IKT POSLOVNOM OKRUŽENJU

U organizaciji Udruženja e-Razvoj, Bureau Veritas i Privredne komore Beograda održan je 4. novembra 2016. godine okrugli sto: Specifičnosti primene menadžment standarda u IKT poslovnom okruženju.
Poslovni sektor IKT proizvoda i usluga strateški je okrenut ka izvozu i što većem učešću u globalnoj IKT utakmici kompanija i pojedinaca. U toj borbi značaj primene i sertifikacije menadžment sistema već sada, a u budućnosti će još više imati značajno mesto.
Imajući u vidu navedeno na okruglom stolu posebno su obrađene teme: značaj menadžment sistema za IKT sektor, specifičnosti primene i sertifikacije u IKT sektoru, ocena sadašnjeg stepena primene u IKT sektoru, budući pravci razvoja IKT sektora u svetlu primene menadžment sistema. Okrugli sto je vodio prof dr Milan Kukrika (Bureau Veritas), priznati eksperti u ovoj oblasti.


2. novembar 2016.

ODRŽANA RADIONICA: MAKING THE LEAP EMPLOYEE TO ENTREPRENEUR

Privredna komora Beograda u saradnji sa Founder institutom 02.11.2016. godine organizovala je radionicu pod nazivom Making the Leap from Employee to Entrepreneur, koja je bila namenjena za sve one koji žele da osnuju tehnološku kompaniju ili razmišljaju da postanu preduzetnici ali ne znaju odakle da počnu.
Kako se odlučiti i kada započeti biznis, kako su prešli svoj tranzicioni put od korporativnog sektora do pokretanja sopstvenih firmi, šta je preduzetnički "drive", podelili su Ratko Kuprešak, Amfora, Beograd, Žarko Ptiček, direktor, Ptiček doo, Jan Kobler, Managing Partner, South Central Ventures mentori narednog Founder Institute semestra, i jedan od uspešnih polaznika prvog semestra Vladimir Šiljaković, koji krajem novembra lansira svoj startup Cvik, mobilnu aplikaciju za pomoć na putu.


8. septembar 2016.

OTVOREN NOVI KONKURS ZA IT PREDUZETNIKE

Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, pokrenuo je ICT Hub Startup program za sve koji žele da pokrenu sopstveni IT biznis.
Svi koji žele da pokrenu sopstveni IT biznis imaju priliku da se prijave na ICT Hub Startup program, predstave svoju preduzetničku ideju i potencijalno dobiju sva potrebna znanja i podršku za realizaciju svog projekta.
Prijave na konkurs traju do 26. septembra, a program će biti sproveden od oktobra 2016. do maja 2017. godine. Više informacija o programu nalazi se na linku.

14. jul 2016.

5. CUSTOMER HAPPINESS MEETUP

U saradnji Privredne komore Beograda sa Customer Happiness Belgrade zajednicom uz podršku kompanije Nordeus, 14. jula 2016. godine u Impact Hubu, održan je 5. CUSTOMER HAPPINESS MEETUP, koji ima za cilj da kroz razmenu iskustava, praksi i preporuka svih učesnika promoviše vrednosti dobrog odnosa sa klijentima, ostvarivanju i zadržavanju zadovoljnih korisnika.  Govornici Davor Altman, Customer Happiness Belgrade; Ana Celeste Almeida  Mišković, Nordeus; Nenad Conić, Devana Technologies; Pavle Krivokuća, Impact Hub Beograd podelili su sa velikim brojem učesnika skupa, šta ih vodi ka uspešnom poslovanju i dobrom odnosu sa klijentima ističući važnost vizije, potrebe klijenata, zajedničkog motoa, novih mogućnosti intertimske podele posla, merenja i praćenje rezultata, stvaranje, razvoj i održavanje community-a. 70% opredeljenja za kupovinu potiče iz toga kakao je kupac bio tretiran i kako se osećao tokom prethodnih procesa kupovine.  Tokom trajanja meetup - a predstavljena je ponuda aktuelnih radnih pozicija kompanije Nordeus i Devana Technologies. Ukoliko ste zainteresovani da pišete na temu CH posetite official website ili ukoliko želite da se aktivirate na neki drugi način, možete se informisati i kontaktirati Davora Altmana  http://customerhappiness.rs/contact/. Ovi susreti okupljaju pasionirane predstavnike struke, eksperte kao i sve one koji iskazuju interesovanje i prepoznaju da je odnos prema krajnjim korisnicima više od tehničke podrške, a nastoje da pravim rešenjima i servisima ostvare i zadrže dugoročno srećne klijente.


8. jul 2016.

U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA OBELEŽENA 160. GODIŠNJICA ROĐENJA NIKOLE TESLE

Danas je u Privrednoj komori Beograda povodom 160. godišnjice rođenja velikog srpskog naučnika  Nikole  Tesle održano predavanje na temu “Manje poznata Teslina istarživanja”.
Skup koji su organizovali Udruženje za saobraćaj, telekomunikacije i informatičku delatnost Privredne komore  Beograda i  Teslina naučna fondacija Srbije i SAD okupio je ugledne predavače iz zemlje i sveta sa fokusom na oblastima gde doprinos ovog naučnika i pronalazača počinje da se razrađuje i nalazi primenu.
Naučnici širom sveta tek prepoznaju, identifikuju i vrednuju Tesline ideje u oblasti kvantne medicine, tzv. mehaničke terapije, prenosa energije i mnogim drugim oblastima rečeno je danas u Privrednoj komori Beograda.
Generalni sekretar Udruženja za upravljanje znanjem, Dragan Marinković  rekao je da su Tesline metode u medicini - dijagnosticiranja i lečenja veoma aktuelne kao i da su  najviše razvijene u Rusiji.


7. jul 2016.

PRIMENJENA IT REŠENJA ZA POSLOVNO IZVEŠTAVANJE

Udruženje saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti u saradnji sa Društvom za informatiku Srbije je održalo okrugli sto na temu primene IT rešenja u poslovnom izveštavanju. Učesnici okruglog stola su predstavili primenjena rešenja "Congos", "Qlick Sense" i "Excel". O rešenju Cognos je govorila predstavnik IBM-a, Nina Lozo. Slaviša Đukanović je prezentovao primenjeno rešenje u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kojim je konsolidovano nekoliko stotina različitih baza podataka. Primenjena je prediktivna analitika što je dovelo, uz druge aktivnosti MUP-a, do smanjenja krivičnih dela. Cognos rešenje je primenjeno i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, o čemu je govorio Milan Đuretanović.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S