Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA21-24. novembar 2018.

XIII SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će PKS-Privredna komora Beograda i ove godine nastupati na najstarijoj i najvećoj smotri tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Jugoistočnoj Evropi – Sajmu etno hrane i pića, koji će biti održan od 21. do 24. novembra 2018. godine u Hali 3 Beogradskog sajma.

Kao i prethodnih godina na Sajmu etno hrane i pića će se predstaviti proizvođači prehrambenih proizvoda, specifičnih za pojedine regije u Srbiji. Cilj manifestacije je promocija domaće hrane i pića, zaštite imena i receptura, čuvanja tradicije, poboljšanja kulture ishrane i zdravlja stanovništva. 

Pozivmo vas da posetite Sajam i štand PKS-Privredne komore Beograda, u okviru koga se predstavlja dvadeset proizvođača. Radno vreme Sajma je 10-19 časova.


23. novembar 2018.

BIZNIS PLAN – ALAT ZA UNAPREĐENJE POSLOVNIH REZULTATASeminar ima za cilj da kod učesnika razvije pristup izradi biznis plana savremenim metodama, kao i da omogući polaznicima sticanje veština za korišćenje biznis plana kao alata za planiranje, proveru poslovnih ideja i mogućnosti ali i dobijanje saglasnosti i finansijskih sredstava za realizaciju novih ili postojećih poslovnih projekata-poduhvata od banaka i investitora.

Seminar je namenjen: Menadžmentu privatnih kompanija, zaposlenima u malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, StartUP-ovima, kao i za sve one koji su vezani za  predstavljanje kod potencijalnih strategijskih partnera ili traženje poslovnog kredita kod banaka.

Kotizacija: 8.400,00 po učesniku (bez PDV-a)

Dodatne informacije: Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: edukacija@pks.rs     

27. novembar 2018.

TREĆA ZAJEDNIČKA SEDNICA ODBORA SEKTORA USLUGA, POLJOPRIVREDE I  INDUSTRIJE PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA

Treća zajednička sednica Odbora sektora usluga, Odbora sektora poljoprivrede i Odbora sektora industrije Privredne komore Beograda biće održana u utorak, 27. novembra 2018. godine, u 11 časova, sala 402 na IV spratu, u PKS-Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12.

Predviđeno je da se na sednici sagledaju realizovane aktivnosti u vezi elektronskog poslovanja, kao i teme "3D digitalne tehnologije za industriju 4.0" i digitalizacija u poljoprivredi.

Za potvrdu dolaska i dodatne informacije možete se obratiti putem telefona: 011 2645 288; mobilni telefon: 064 876 0085 i elektronske adrese: sanja.jakovljevic@pks.rs.

29. novembar 2018.

OKRUGLI STO: "RADNOPRAVNI IZAZOVI ZA POSLODAVCE"

U okviru aktivnosti za unapređenje poslovanja privrednih subjekata članica Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograda, biće održan okrugli sto na temu: "Radnopravni izazovi za poslodavce", u četvrtak, 29. novembra 2018. godine, sa početkom u 11 časova, u poslovnoj zgradi PKS-Privredne komore Beogarada, Kneza Miloša 12, sala 402 na IV spratu.

Skup je namenjen privrednim subjekatima koji se u toku svog poslovanja susreću sa problematikom radnih odnosa, a da pri tom nemaju visoko formalno pravno obrazovanje – administrativni radnici, poslovni sekretari, radnici u knjigovodstvenim agencijama.

Zakonodavac nameće poslodavcima različite obaveze koje pretpostavlјaju poznavanje pravnog sistema u celini. Upoznajte se sa tumačenjima i praksom primene osnovnih radnopravnih instituta i postavite pitanja o nedoumicama koje imate u vezi radnih odnosa i drugih oblika radnog angažovanja, kako biste ispunili obaveze prema državi i zaposlenima uz veću efikasnost i pravnu sigurnost.

Panelisti na okruglom stolu će biti Tanja Marković, advokat i prof. dr Mario Relјanović.

Za dodatne informacije vezane za održavanje skupa i prijavu, možete se obratiti Leni Zečević, Sektor usluga Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograda, telefon: 2645-288, 064 8760 183 i elektronske adrese lena.zecevic@pks.rs.


10-14. decembar 2018.

SEMINAR: EU PROJEKTI OD A DO Z - OD RAZVOJA IDEJE, PISANJA PREDLOGA PROJEKTA, DO PRIPREME BUDŽETA I JAVNIH NABAVKI


Petodnevna obuka pruža sveobuhvatan pregled mogućnosti finansiranja projekata iz EU fondova i vodi vas kroz ceo proces razvoja projekta, od ideje, kroz pripremu, kreiranje i pisanje predloga projekta do budžetiranja i pripremu tenderske dokumentacije. Ono što razlikuje ovaj program obuke od drugih jeste razvoj logičke matrice projekta (LFM), koja vam pomaže da struktuirate i formulišete  projektnu ideju u koncept projekta i priprema tenderske dokumentacije za sprovođenje javnih nabavki po pravilima EU, tačnije po PRAG procedurama.

Seminar će biti održan u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda, od 10. do 14. decembra 2018. godine, od 9 do 15:30 sati.

Kotizacija: 38.000,00 dinara po učesniku (bez PDV).

Obuka je namenjena: onima koji pripremaju projektne ideje i pišu projekte, koji su uključeni u realizaciju projekata finansiranih od strane EU, kao i onima koji žele da se profesionalno profilišu u ovoj oblasti. 

Dodatne informacije: Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: edukacija@pks.rs      


31. decembar 2018.

SRBIJA, ZEMLJA USPEŠNIH PRIČA

Učestvujte u kampanji PKS u 2018. Pošaljite nam svoju priču.
Ukoliko ste već uspešan preduzetnik ili imate kompaniju i razvijen biznis, ispričajte nam o svom uspehu.
Dužina teksta sa visokokvalitetnim fotografijama trebalo bi da bude do 2.500 karaktera (jedna i po stranica A4 formata).
Možete nam poslati i video priču (format MP4, AVI, dužina do 1 minuta)
Potrudićemo se da Vaša priča bude što vidljivija i ispričana na najbolji način.  
Priče u pisanoj ili video formi možete slati mejlom na: uspesneprice@pks.rs

Kontakt telefon: 011 33 00 905.