Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

PREZENTACIJA ASOCIJACIJE CECZ - Događaj je završen18. decembar 2017.

ŠANSA ZA INOVATORE! REGIONALNO LANSIRANJE VALUER I RESILIENCE BUSINESSCUP-A 2017

Danska kompanija Valuer je na zahtev svojih klijenata kreirala i ponudila inovatorima centralne i jugoistočne Evrope mogućnost za izlazak na globalno tržište.
Digitalna platforma, koja je potpuno besplatna, inovatorima pruža priliku da budu u vidnom polju korporacijama i investitorima iz celog sveta.  http://valuer.ai/rs/events/belgrade

Jedna od šansi za predstavljanje inovativnih ideja i pronalaženje partnera za realizaciju projekta je takmičenje Resilience Business Cup 2017, za čije učešće počinje ekskluzivna prijava u ponedeljak, 18. decembra 2017. godine, od 13 časovau Promenadi, Beton hala, Beograd.

Srpski inovatori i pronalazači će imati priliku da svoje ideje, patente i pronalaske predstave stranim kompanijama, potencijalnim ulagačima u njihove primene.
Valuer je u saradnji sa 100 Resilient Cities, koji je deo Rokafeler fondacije, organizovao ovo takmičenje i već sada se traži 50 zelenih inovatora iz regiona! 
Partneri Resiliance Business CUP-a, 100 Resilieen Cities, BioSense i Insero (https://insero.com/en/about-us/) će učestvovati na panel diksusiji ”Izazovi i rešenja inkorporacije inovacija u velike sisteme”.

O takmičenju, programu i prijavi informišite se na veb strani http://valuer.ai/rs/events/belgrade
Za dodatne informacije možete se obratiti putem mejla: atr@valuer.ai !

25-27. decembar 2017.

MICROSOFT PROJECT PROFESSIONAL ALAT ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Microsoft Project Professional predstavlja moćan i popularan softverski alat koji se koristi širom sveta u Upravljanju projektima. Tokom poslednjih 30 godina postao je nezamenljiv u svim industrijskim granama i poslovnim oblastima, od građevinskih i infrastrukturnih projekta, preko javnih, 'državnih', finansijskih pa sve do istraživačkih projekata.

Fokus treninga je na praktičnoj upotrebi softverskog alata, tzv. 'Workshop', a nakon završenog treninga polaznici će biti u mogućnosti da odmah koriste ovaj moćan alat na svom radnom mestu. 21 sat ovog treninga, predstavlja formalni trening iz Upravljanja projektima što ispunjava i uslov za tzv. ‘contact hours’ za sve one kojima su potrebni radi obezbeđenja resertifikacije poslovnih akreditacija.

Predavač: Miroslav Janković, BsEE, MBA, PMP, MCTS  Kotizacja: 36.000 + PDV


31. decembar 2017.

SRBIJA, ZEMLJA USPEŠNIH PRIČA

Privredna komora Srbije poziva privrednike i predstavnike kompanija koji već imaju razvijen biznis i uspešno posluju da pošalju priču o svom uspehu i uz podršku PKS promovišu svoju kompaniju, unaprede poslovanje i podstaknu sve one koji razmišljaju da počnu sopstveni posao.
"Uspešna priča" o kompaniji iz ugla vlasnika i menadžera, od izazova na samom početku, razvijanja biznisa, do rezultata i planova za dalje poslovanje, predstavlja podstrek i inspiraciju, poziv na povezivanje i partnerstvo i mogućnost za unapređenje poslovanja.
Prezentacija nečijeg puta do uspeha jeste podsticaj i drugim kompanijama i preduzetnicima da prepoznaju sopstvene mogućnosti i primene iskustvo dobre prakse. Najuspešnije kompanije, pojedince i proizvode promovisaćemo koristeći sve raspoložive kanale komunikacije.
Pozivamo privrednike da se povežu, iskoriste podršku PKS i unaprede poslovanje.
Priče u pisanoj ili video formi dostavljaju se mejlom na: uspesneprice@pks.rs
Kontakt telefon: 011 33 00 905.


28. februar 2018.

JAVNI POZIV ZA INOVATIVNA REŠENJA U BORBI PROTIV KLIMATSKIH PROMENA

Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), sprovode projekat „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“. Poziv je namenjen lokalnim samoupravama, privrednim subjektima iz javnog i privatnog sektora, organizacijama civilnog društva, naučno-istraživačkim i akademskim ustanovama koja se bave klimatskim promenama i smanjenjem efekata staklene bašte (GHG).
U okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ objavljena su dva poziva: Izazov otvorenih podataka i Izazov za inovativna rešenja.
Cilj Izazova otvorenih podataka je da se utvrde nedostaci u praćenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) u lokalnim zajednicama širom Srbije i dobiju predlozi rešenja koje lokalne samouprave mogu da primene kako bi uspostavile kvalitetne i lako dostupne (otvorene) baze podataka o GHG.
Izazov za inovativna rešenja poziva na predlaganje rešenja za smanjenje emisija GHG koje se emituju u procesu pružanja i korišćenja različitih javnih komunalnih usluga, uz istovremeni doprinos društvenom, ekonomskom i ekološkom održivom razvoju.Više o projektu pročitajte na: http://inovacije.klimatskepromene.rs/