Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

Seminar: SPECIJALISTIČKA OBUKA ZA PORESKO SAVETOVANjE - Događaj je završen18-22. februar 2019.

EXCELLENT SME - NEDELЈA OTVORENIH VRATA U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA

Privredna komora Srbije, u saradnji sa međunarodnom osiguravajućom kućom COFACE, od 2012. godine dodelјuje Excellent SME sertifikat najuspešnijim malim i srednjim preduzećima. Imajući u vidu da je ove godine značajan broj kompanija iz Beograda dobio Excellent SME sertifikat Privredna komora Srbije - Privredna komora Beograda organizuje Nedelјu otvorenih vrata u Privrednoj komori Beograda kako bi uručili sertifikate i identifikovali poslovne potrebe privrednika radi kreiranja budućih usluga Komore. 

Privredna komora Srbije više od 6 godina dodelјuje sertifikate kompanijama na osnovu zadatih kriretijuma. Sertifikat Excellent SME Srbija važi godinu dana, pod uslovom da u međuvremenu bonitet preduzeća ne padne ispod propisane ocene. Praćenje poslovanja kompanija obezbeđuje njegovu primerenu kredibilnost, kako u domaćem, tako i u međunarodnom poslovnom okruženju.

Nedelјa otvorenih vrata, kada će biti uručeni sertifikati biće održana u periodu od 18. do 22. februara 2019. godine, od 12 do 17 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala II na drugom spratu.

Uručivanje sertifikata je, na vaš zahtev, moguće i pre termina Nedelјe otvorenih vrata. Molimo da nas pre dolaska kontaktirate kako bi za vas obezbedili odgovarajuće termine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Hedi Baltić, tel. 011/4149-642 e-mail: heda.baltic@pks.rs i Tijani Jovanović,  tel. 011/3625-147, e-mail: tijana.jovanovic@pks.rs .

20. februar 2019.

OBAVEŠTENJE O USLOVIMA ZA DODELJIVANJE NAGRADA GRADA BEOGRADA ZA 2018. GODINU

 

Nagrada grada Beograda dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine.

Nagrada grada Beograda dodeljuje se i za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd.

Nagrada se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo.
Nagrada se može dodeliti istom licu više puta.
Nagradu može dobiti autor koji ima prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana.

Nagrada se dodeljuje za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji grada Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2018. godine (ne odnosi se na Nagradu grada Beograda za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda).

Rok za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Beograda je 20. februar 2019. godine.      

22-23. februar 2019.

KAKO POBOLJŠATI BIZNIS KROZ DIGITALNI MARKETING - SVE TAJNE STRATEGIJE I OPTIMIZOVANO OGLAŠAVANJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

U PKS-Privrednoj komori Beograda, 22. i 23. februara 2019. godine, od 9 do 16 časova, biće održan trening "Kako poboljšati biznis kroz digitalni marketing".

Trening polaznicima omogućava unapređenje praktičnih znanja i veština iz oblasti digitalnog marketinga u rešavanju poslovnih problema i osposobljavanje učesnika za samostalno kreiranje poslovnog profila na društvenim mrežama, upoznavanje sa načinima poslovne komunikacije putem društvenih mreža i planiranje strategije oglašavanja na internetu.
Trening obuhvata integrisana praktična znanja i primere iz dugogodišnje prakse predavača. Nakon radionica daje se feedback na osnovu kojih polaznici dobijaju smernice koje oblasti da unapređuju u budućem radu i kako da naučeno primene.

Kotizacija:
15.000,00 po učesniku (bez PDV-a)

Dodatne informacije: Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: edukacija@pks.rs     


26. februar 2019.

PREZENTACIJA PLANA JAVNIH NABAVKI "DIREKCIJE ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE I IZGRADNЈU BEOGRADA"  ZA 2019. GODINU


Privredna komora Srbije - Privredna komora Beograda  u saradnji sa Gradom  Beogradom i "Direkcijom za građevinsko zemlјište i izgradnju Beograda" održaće prezentaciju plana javnih nabavki "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnјu Beograda"  za 2019. godinu. 

Prezentacija će biti održana u utorak, 26. februara 2019. godine, sa početkom u 11:00 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, IV sprat, sala 402.

Javno predstavlјanje godišnjih planova nabavki predstavlјa svojevrsni dijalog i prvi značajan korak ka uspostavlјanju kvalitetne komunikacije između naručilaca i ponuđača.

Ovom prezentacijom obezbediće se blagovremeno informisanje geodetskih , projektantskih i građevinskih firmi o planiranim tenderima koje sprovodi Direkcija za građevinsko zemlјište i izgradnju Beograda tokom 2019.godine, a kojima se realizuje pružanje usluga i izvođenje radova u okviru poslova pripremanja i opremanja građevinskog zemlјišta.

Prezentacija javnih nabavki ima za cilј da omogući svim zainteresovanim privrednim društvima  da se pre objavlјivanja oglasa o javnoj nabavci, upoznaju sa pregledom Plana nabavki, brojem nabavki i vrstama postupaka, izvorima finansiranja, dinamikom sprovođenja nabavki i najčešćim problemima u pripremanju ponude, kako bi se što kvalitetnije pripremili za učešće na tenderima koji slede.

Pozivamo sve zainteresovane da svoje učešće na prezentaciji prijave putem linka OVDE najkasnije do 25. februara 2019. godine.

Za sve dodatne informacije, kontakt osobe: Jelena Plavanski, tel. 011/264-3-774, e-mail: jelena.plavanski@pks.rs i Jelena Marković, tel. 011/3629-116; e-mail: jelena.markovic@pks.rs

27. februar 2019.

RADIONICA EBRD "PREVARE U FAKTORINGU"

U okviru Programa razvoja savetodavnih usluga u oblasti faktoringa u Srbiji, koji sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj, uz podršku Vlade Luksemburga, Privredna komora Srbije - Privredna komora Beograda, Sekcija za razvoj faktoringa i EBRD, organizuju radionicu namenjenu bankama i faktoring kompanijama, na kojoj će biti obrađene sledeće teme: Najnoviji trendovi u razvoju proizvoda faktoringa i finansiranja potraživanja i Prevare u faktoringu i postupci za sprečavanje mogućih prevara.

Radionica je namenjena višem menadžmentu, zaposlenim u sektoru riska, pravnoj službi, kao i službenicima prodaje u kompanijama koje pružaju usluge faktoringa ili planiraju razvoj ove usluge. Kroz prezentacije, stvarne studije slučaja i grupne vežbe učesnici će se upoznati sa najnovijim trendovima u faktoringu i drugim oblicima finansiranja potraživanja. Posebna tema će biti prevare  u oblasti faktoringa i radnje koje treba  preduzeti u cilju njihovog sprečavanja  - minimiziranja.

Predavanja će realizovati gospodin Peter Brinslei, konsultant EBRD-a i direktor kompanije Point Forvard Ltd, ekspert sa više od 25 godina međunarodnog iskustva  u pružanju konsultantskih usluga i obuka u oblasti finansiranja potraživanja, faktoringa i finansiranja lanca snabdevanja. Predsedavao je Odborom za edukaciju IFG i ovlašćeni je predavač FCI. Realizovao je brojne radionice za faktoring u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Africi i Aziji.

Radionica će biti održana u sredu, 27. februara 2019. godine, u PKS -Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala u mezaninu (međusprat), od 9.30 do 16 časova.

Učešće je bez kotizacije


Predavanja i prezentacije su na engleskom jeziku. Broj mesta je ograničen.

Potvrda učešća najkasnije do 25. februara 2019. godine  putem  mejla  vera.dostanic@pks.rs                   11. mart 2019.

RASPISAN DRUGI JAVNI POZIV ZA IPARD PODSTICAJE ZA ULAGANJA U PRERAĐIVAČKE KAPACITETE


Drugim javnim pozivom za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu, koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, opredeljena su sredstva u iznosu od 3.525.926.538 dinara. Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa i voća i povrća i zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.
Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća i sektora mesa milion evra, u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i do dva miliona evra. Visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Uprave za agrarna plaćanja http://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/.


1. jun 2019.

SRBIJA, ZEMLJA USPEŠNIH PRIČA

Učestvujte u kampanji PKS u 2018. Pošaljite nam svoju priču.
Ukoliko ste već uspešan preduzetnik ili imate kompaniju i razvijen biznis, ispričajte nam o svom uspehu.
Dužina teksta sa visokokvalitetnim fotografijama trebalo bi da bude do 2.500 karaktera (jedna i po stranica A4 formata).
Možete nam poslati i video priču (format MP4, AVI, dužina do 1 minuta)
Potrudićemo se da Vaša priča bude što vidljivija i ispričana na najbolji način.  
Priče u pisanoj ili video formi možete slati mejlom na: uspesneprice@pks.rs

Kontakt telefon: 011 33 00 905.