KONFERENCIJA O RESTRUKTURIRANJU JAVNIH PREDUZEĆA I JAVNIH KOMUNALNIH PREDUZEĆA U SRBIJI

 

Srbija je potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i priključenju preuzela obavezu da do kraja  2011. godine u svim domenima usvoji evropska pravila, tako da i sva javna preduzeća  moraju biti usklađena s pravilima konkurencije EU.

Od Vlade Srbije se očekuje da usvoji strategiju restrukturiranja ključnih javnih preduzeća, čiji je osnivač država, kao i lokalnih javno-komunalnih preduzeća i od elemenata te strategije direktno će zavisiti budućnost oko 600 preduzeća i oko 150.000 zaposlenih u ovom sektoru

Drugi godišnji forum  EMG o restrukturiranju i privatizaciji JP i lokalnih JKP, organizovan  s ciljem da se kroz neposredan dijalog predstavnika Vlade Srbije, JP i JKP iskristališu najbolja rešenja, održaće se  22. marta 2010. godine u Hotelu Hyatt Regency u Beogradu.
U toku konferencije, kroz panel diskusije  (Panel 1. – restrukturiranje  i privatizacija javnih preduzeća, Panel 2. - restrukturiranje  i privatizacija javnih komunalnih preduzeća,  učesnici će se informisati o stanju i perspektivama JP  i JKP u Srbiji, osnovnim elementima strategije restrukturiranja, institucionalnim okvirom za reformu javnog sektora, javno-privatnom partnerstvu i podsticajima za uključivanje privatnog sektora, reformi svojinske i upravljačke strukture, politici cena, privatizaciji, socijalnom programu za viškove zaposlenih, kao i sa iskustvima  iz drugih zemalja.

Centar za edukaciju i upravljanje projektima

Info

Projekti Privredne komore Beograda

EU programi