ŠANGAJ EKSPO 2010


Expo 2010 u Šangaju predstavlja veliki događaj i priliku da se u potpunosti istraže potencijali urbanog života u 21. veku i specifičan period u urbanoj evoluciji. 2010. godine u urbanim sredinama živeće 55% svetske populacije. Ovo je prva Svetska izložba na temu grada, koja će privući ljude iz celog sveta, fokusirajući se na temu „Bolji grad, bolji život“.

Izložba će predstaviti budućnost urbanog života uz uvažavanje globalnih interesa i brigu za sve nacije i ljude. Tokom 184 dana trajanja izložbe, učesnici će predstaviti urbanu civilizaciju u punoj meri, razmeniti iskustva urbanog razvoja, širiti napredne ideje gradova i istraživati nove pristupe ljudskih naseobina, životnog stila i uslova za rad u novom veku. Na EXPO 2010 predstaviće se oko 240 zemalja i internacionalnih organizacija u okviru svojih jednistveno osmišljenih paviljona, na oko 5,2 km2. EXPO će privući oko 70 miliona posetilaca iz Kine i inostranstva, obezbeđujući time najveće posetu u istoriji svetskih izložbi.
Izložba se otvara 1. maja 2010 godine  i traje do 31.oktobra 2010. godine.

Srbija će u to ime, u okviru svog paviljona ekskluzivno predstaviti potencijale srpske ekonomije i mogućnosti ulaganja u nju. Kroz projekat Geografska informativna mreža Srbije biće omogućeno posetiocima da imaju uvid u odabranih 88 projekata, proizvoda, usluga i patenata koji po svojoj suštini su u skladu sa temom izložbe „Bolji grad, bolji život“. Cilj projekta se na prvom mestu ogleda u efikasnijem i efektivnijem načinu privlačenja investicija – što znači da posetilac u najkraċem vremenskom periodu dođe upravo do onog projekta ili proizvoda koji ga interesuje u odnosu na oblast njegovog interesovanja i iznos potencijalnog ulaganja. Sve dodatne informacije o ovoj Šangaj Expo-u se mogu naći na  http://www.serbiaexpo.rs.

Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU