POSETA POSLOVNE DELEGACIJE PROVINCIJE HUNAN, NR KINAPoslovna delegacija kineske provincije Hunan posetila je PKS-Privrednu komoru Beograda i sastala se sa domaćim kompanijama iz oblasti industrije, prerade otpadnih voda, rudarstva i građevine.
Članove delegacije je pozdravio Svetozar Krstić, savetnik u PKS-Privrednoj komori Beograda, koji je istakao da 18 potpisanih sporazuma o saradnji sa kineskim privrednim komorama i institucijama dovoljno svedoče o intenzivnoj i dobroj poslovnoj komunikaciji dve zemlje. On je goste iz Kine upoznao sa organizacijom novog, unapređenog komorskog sistema Srbije i naglasio da su povezivanje i poslovni susreti ključni za postizanje i realizaciju poslovni aranžmana.
"Privredna komora Beograda posluje u okviru sistema Privredne komore Srbije i zastupa interese beogradske privrede, koju čini 115 000 privrednih društava i preduzetnika. U komunikaciji sa brojnim privrednicima, asocijacijama i institucijama iz Narodne Republike Kine, pružamo informacije o privrednom ambijentu glavnog grada i Srbije, povezujemo ih sa potencijalnim poslovnim partnerima i činimo sve da pomognemo u procesu poslovanja naših kompanija", rekao je Krstić.Gospodin Li Sinki, zamenik generalnog direktora Odeljenja za privredu predstavio je provinciju Hunan, njene privredne potencijale i prirodne resurse, a predstavnici kineskih kompanija prezentovali su svoje poslovanje i mogućnosti saradnje sa srpskim kompanijama.
– U našoj delegaciji nalaze se predstavnici veoma važnih i velikih kineskih kompanija koje se bave rudarstvom, zaštitom životne sredine, infrastrukturom i špedicijom. Spremni smo da podignemo saradnju na još viši nivo. Provincija Hunan ima 73 miliona stanovnika i predstavlja veliko potencijalno tržište za srpsku privredu. Zainteresovani smo za saradnju i želimo da povećamo trgovinsku razmenu, kao i da što veći broj kineskih preduzeća ovde posluje – rekao je Li Sinki. 
Kompanija Hunan gold Refco group je zainteresovana za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor, koji su posetili prošle nedelje i u planu je izrada studije izvodljivosti kako bi mogli da utvrde realne kapacitete resursa.
Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU