TREĆI BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI – BID 2017

Treća po redu konferencija Beogradski investicioni dani održana je u petak, 10.novembra 2017. godine u Sava Centru. Više od četiri stotine učensnika - privrednika, domaćih i inostranih poslovnih udruženja, stranih investitora, međunarodnih poslovnih institucija,  predstavnika državnih institucija, privrednih komora, lokalnih samouprava, diplomatskih misija, obrazovnih institucija i banaka prisustvovalo je konferenciji koja je ove godine bila posvećena regionalnoj saradnji.

Forum je otvorila premijerka Republike Srbije Ana Brnabić koja je istakla da je naša zemlja postala fantastična investiciona destinacija, pre svega zahvaljujući naporima Vlade da obezbedi stabilno poslovno okruženje kao i makroekonomsku, fiskalnu i političku stabilnost.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podvukao je lidersku poziciju Beograda i značaj regiona u kontekstu novih investicija. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da Beogradski investicioni dani postaju brend Beograda i ukazao da su tri najvažnija faktora koja čine ključ uspeha donosioci odluka, finansijske institucije i kompanije iz regiona.

Tri paralelna panela bila su prilika za predstavljanje investicija u regionu, razmenu mišljenja o poslovnom ambijentu i merama za unapređenje poslovanja u regionu.

Usledili su direktni poslovni razgovori na kojima su privrednici imali priliku da ostvare nove poslovne kontakte i predstave svoje projekte predstavnicima investicionih fondova i finansijskih institucija.
Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU