PROMOCIJA SVETSKE IZLOŽBE ŠANGAJ EXPO 2010

U sklopu aktivnosti promocije privrednih potencijala firmi sa područja Regionalne privredne komore Niša, u Komori Niša je 08.04.2010. održana promocija Svetske Izložbe Šangaj Expo 2010 kojoj su prisustvovali Ambasador Republike Kine g. Wei Junghua,  Ekonomski i trgovinski savetnik ambasade g. Ren Yi, ataše za kulturu g. Liu Yonghong, sekretar ambasade g. Dong Jian, predstavnik kineske nacionalne Banke g.Lei Yu Feng,  predsednik Kineske trgovinske asocijacije za južnu Srbiju Guo Xiao, kao i mnogobrojni kineski privrednici.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Privredne Komore Beograda, na čelu sa Generalnim sekretarom g-đom Ivanom Zeljković, kao i brojni predstavnici privrednika i medija iz regiona.

Delegaciju je u Regionalnoj privrednoj komori Niša dočekao predsednik Komore Niša, g. Milovan Kocić sa saradnicima. Na sastanku sa menadžmentom Komore, kineskoj delegaciji prezentovani su privredno-ekonomski potencijali regiona. Kao prvi korak koji je učinjen u pravcu učvršćivanja međusobne saradnje, Regionalna Privredna Komora Niša je imenovala g. Guo Xiao, za savetnika za pitanja poslovne i privredne saradnje sa kineskim preduzećima, nakon čega je potpisan sporazum o saradnji između RPK Niš i Kineske asocijacije. Poseban deo posete kineskog Ambasadora i delegacije bila je prezentacija  Svetske izložbe „Šangaj expo 2010.“ Promoter izložbe Šangaj Expo 2010 u Srbiji je društvo Daleki istok iz Beograda čiji su predstavnici prisutnim zvanicama približili sadržaj i razmere ove izložbe.

Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU