POSETA AMBASADORA REPUBLIKE INDONEZIJE


Predstavnici Privredne komore Beograda ugostili su delegaciju ambasade Republike Indonezije, predvođenu Nj.E. ambasadorom Muhammad Abduh DALIMUNTEOM. Sastanku su prisustvovali i  gospodin Eko HIMAWAN, ekonomski savetnik u ambasadi i  i gospođa Sara Brkić, saradnik u ambasadi. Tema sastanka bila je privredna saradnja naših zemalja.

 

Ambasador Dalimunte je saopštio da se uvoz indonežanske robe u Srbiju ne obavlja direktno, već preko drugih zemalja, kao na primer Holandije. Ocenio je da bi trgovina ubuduće trebalo da se obavlja bez posrednika, tj. direktno između Srbije i Indonezije i da za to ne postoje nikakve prepreke.

Ambasador je naveo da su privredne oblasti u kojima postoje najveći potencijali za saradnju turizam, građevina, tekstilna industrija i poljoprivreda a naglasili su i da je Indonezija veoma zainteresovana za uvoz medicinske opreme i aparata iz Srbije.

 

Predstavnici ambasade su istakli da privrednici iz celog sveta imaju priliku da se upoznaju s trgovinskim i turističkim potencijalima Indonezije na sajmovima u Džakarti. Krajem oktobra ili u prvoj nedelji novembra ove godine biće organizovan veliki sajam turizma. Prethodnih godina na ovoj sajamskoj manifestaciji učestvovalo je oko 15 privrednika iz Srbije.

 

Na sastanku je dogovoreno da se preko ambasade Indonezije uspostavi kontakt i saradnja sa Privrednom komorom Džakarte. Predstavnici Privredne komore Beograda ponudili su Ambasadi Indonezije da prezentuju potencijale za saradnju pred beogradskim privrednicima.

Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU