KREIRANJE EXCEL DASHBOARD-A

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Centra za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta, Udruženja informatičke delatnosti i Info centra, u period od 16. do 18. oktobra 2014. godine, održan je prvi  u nizu trodnevnih treninga na temu: “Kreiranje Excel dashboard-a”. Dashboard, kao vizuelni interfejs, omogućava brz i jednostavan uvid u ključne parametre koji su relevantni za određeni poslovni proces ili poslovanje u celini, a dashboard izveštaji omogućavaju menadžerima da dobiju kvalitne informacije i na osnovu njih da brzo donesu odluke.
Učesnici treninga su se tokom ova tri dana obučavali na koji način da velikoj količini podataka, koji im svakodnevno pristižu, daju smisao i na koji način da sačine kvalitetnu informaciju i izveštaj koji će menadžmentu omogućiti vizuelni pregled nekog segmenta poslovanja ili poslovanja u celini i pri tom pomoći pri donošenju odluka.

Na kraju treninga polaznici su bili osposobljeni da:  kreiraju kompleksne izveštaje uz pomoć Excela, kreiraju interaktivne izveštaje koji se mogu prilagoditi krajnjim korisnicima, ovladaju principima i tehnikama vizuelizacije podataka, izvrše izbor načina prezentacije podataka, kreiraju složene i interaktivne izveštaje uz pomoć kojih mogu dobiti novi pogled na poslovne informacije.


Info centar