DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA


Svečana dodela Godišnjih nagrada Privredne komore Beograda za najbolje doktorske disertacije, magistarske teze, master radove, diplomske radove, pronalaske, dizajnerska rešenja i tehnička unapređenja za 2009. godinu, održana je 03. marta 2010. godine u Ateljeu 212. Obraćajući se prisutnim zvanicama, dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, istakao je da poverenjem, podrškom i ulaganjem u naučnu misao, istraživanje i pronalazaštvo, Privredna komora Beograda želi da ohrabri  prave vrednosti, ocenivši da su znanje, univerziteti i instituti na kojima se ono stiče, jedini pravi oslonac budućeg razvoja Srbije. Predsednik Janković je ukazao da se razvoj Srbije, a samim tim i Beograda, upravo mora bazirati na nauci i primeni novih tehnologija, jer oni su osnovni pokretači sveukupnog i kvalitetnog napretka društva.

Predsednici oba žirija, prof. dr Dragan Đuričin i prof. dr Zoran Radojević su, u svom obraćanju zvanicama, istakli da unapređivanje znanja, razvoj i očuvanje talenta treba da budu mnogo više vrednovani u našem društvu, a put za to je upravo podrška nauci i ulaganje u nju, jer ona je taj zamajac koji  društvo vuče napred, u prosperitet i boljitak.

Ovogodišnja svečana dodela nagrada Privredne komore Beograda održana je u znaku godine biodiverziteta. Generalna skupština UN proglasila je 2010.- Međunarodnom godinom biodiverziteta, apelujući na sve zemlje članice da značajno smanje stepen narušavanja biodiverziteta, kako bi se očuvala biološka raznovrsnost planete i egzistencija živih bića na njoj.

U ime nagrađenih, prisutnim zvanicama obratili su se dr Marija Marun i prof. dr Milorad Milovančević. Oni su posebno istakli visok stepen društvene odgovornosti Privredne komore Beograda, ukazujući na njenu višedecenijsku podršku nauci i pronalazaštvu, čak i u najtežim vremenima ekonomske krize.

Odluka- doktorske disertacije, magistarske teze, master i diplomski radovi
Odluka- pronalasci, dizajnerska rešenja i tehnička unapređenja

Edukacija


Obuka za službenika
za javne nabavke