PRIPREMA I PISANJE PREDLOGA PROJEKTA ZA EU FONDOVE ZA PRIVREDNI SEKTOR

U Privrednoj komori Beograda u okviru realizacije projekta „EU FONDOVI ZA PRIVREDU“ organizovan je 26. i 27. marta novi trening za pisanje projekata za otvorene konkurse EU fondova za privredni sektor, sa fokusom na otvorene i najavljene pozive u 2013. godini.

Cilj treninga je bio unapređenje veština za pisanje predloga projekata, definisanje tenderskih procedura, smernice za visoke kriterijume evaluacije evropske Komisije, upoznavanje sa alatima koji su od pomoći u poboljšanju performansi i kvalitetu projekta, mapiranje raspoloživih finansijskih sredstava iz EU Fondova, znanja u kros-kulturnim pregovaranjima i veštine za mobilisanje zainteresovanih strana i osiguravanje u realizaciji obaveza.

Treningom je rukovodio tim domaćih i inostranih stručnjaka BSN Akademije, a zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, pružili su neophodne informacije kako da se aplicira za bespovratna sredstva na najbolji način. Inovativna metodologija treninga zasnivala se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama, a održao se na srpskom i manjim delom na engleskom jeziku.

Trening je bio namenjen privrednicima u MSP sektoru,  preduzetnicima, udruženjima privrednika, nevladinim organizacijama, državnim institucijama, lokalnoj samoupravama, univerzitetima.

Privredna komora Beograda će u narednom periodu intenzivirati institucionalnu saradnju, razmenu informacija i znanja, osnažiti kapacitete privrednih subjekata, ali i povećati vidljivost ekspertize koja postoji u poslovnom društvu za kreiranje i sprovođenje projekata u pripremi aplikacionog formulara i projektne dokumentacije za programe podrške EU (za bespovratna sredstva) namenjena Republici Srbiji. Planirane aktivnosti

Edukacija


Obuka za službenika
za javne nabavke