ODRŽAN JEDNODNEVNI SEMINAR "DEVIZNO POSLOVANJE"

Privredna komora Beograda – Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta i Udruženje trgovine, organizovali su jednodnevni seminar, 26. juna 2013. godine, na temu: „DEVIZNO POSLOVANJE“. 
Prisutne učesnike seminara pozdravila je i zahvalila se na ukazanom poverenju Privrednoj komori Beograda, Sandra Milenković, rukovodilac Sektora za poslovno obrazovanje.
Ova oblast posebno je okupila predstavnike sledećih kompanija: ESENSA DOO, AUTOPREVOZ A.D. ČAČAK, CARLSBERG SRBIJA DOO, INSTITUT MIHAJLO PUPIN-POSLOVNE USLUGE DOO, DELHAIZE SERBIA DOO, SBERBANK SRBIJA AD BEOGRAD, MIN DIV SVRLJIG AD, FABRIKA VIJAKA I DELOVA ZA ŠINSKA VOZILA, MARFIN BANK AD, IBIS-INSTRUMENTS DOO, SOCIETE GENERALE BANKA SRBIJA, PRVI PARTIZAN AD, TRANSPORTŠPED DOO i druge.

Seminar je organizovan u saradnji sa agencijom "IFA -INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”. Svoja iskustva i znanja sa polaznicima je podelila dipl. ekonomista, Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme “IFA - INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”, dugogodišnji novinar dnevnog lista "Privredni pregled", predavač na brojnim seminarima sa dvodecenijskim iskustvom. Takođe je autor stručnog bloga o finansijama, koji se prema izveštaju WORLDPRESS-a ubraja u veoma uspešne stručne blogove na svetskom nivou, kada govorimo o gore navedenoj temi (www.biljanatrifunovicifa.com).
Na seminaru je bilo reči o novinama koje donosi Zakon o deviznom poslovanju iz 2012. godine, platnom prometu sa inostranstvom, ukidanju nadležnosti Deviznog inspektorata, dostavljanju i popunjavanju obrazaca P1, P2 i O1, direktnim ulaganjima i investicionim radovima, dokumentima za pravdanje Deviznom inspektoratu, kreditnm poslovima sa inostranstvom, registraciji kreditnog posla kod NBS, koje robe i poslovi podležu obračunu poreza po odbitku i drugo.

Polaznici su kroz brojne primere u toku seminara razjasnili nedoumice u vezi sa deviznim poslovanjem, nakon čega su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu. Nakon predavanja, polaznicima su uručena uverenja o pohađanju seminara.

 

Edukacija


Obuka za službenika
za javne nabavke