UDINE: INCO PRIVREDNA  DELEGACIJA - B2B

U okviru realizacije EU projekta „Međunarodna saradnja na polju tehnološke i ukupne inovativnosti u poslovanju“ (INCO), Privredna komora Beograda, u saradnji sa italijanskim partnerima, organizovala posetu delegacije srpskih privrednika iz sektora prehrane sajmu “GOOD” u Udinama. 


Sajam  GOOD Udine, je idealno mesto koje privlači veliki broj posetilaca (stručnjaka, entuzijasta, poznavaoca dobre hrane i pića) kojima je namera da otkriju i upoznaju tajne najboljih ukusa hrane i poća sa prostora italijanskih regija: Friuli Venecija Đulija, Veneto, Trentino Alto Adige, Lombardija, Pijemont, Emilija – Romanja, Abruco, Pulja, Sicilija, Ligurija i dr. Takođe, kao izlagači na ovom međunarodnom sajmu pojavile su se i kompanije iz Austrije, Češke, Hrvatske, Nemačke, Rumunije i Slovenije.

Interaktivni GOOD sajam pružio je srpskim privrednicima, članovima INCO delegacije, pregršt mogućnosti da se upoznaju sa  mirisima i ukusima čuvene italijanske kuhinje, da saznaju informacije relevantne za njihovo poslovanje, a i da uspostave poslovne kontakte sa ino patnerima. GOOD manifestacija je organizovana u okviru o pet tematskih celina: Hrana i identitet, Hrana kao socijalna kategorija, Hrana i Zdravlje, Hrana kao ekonomska kategorija i Majstorstvo ishrane.

Važan deo aktivnosti INCO delegacije srpskih privrednika bili su bilateralni suseti sa italijanskim kompanijama. Predstavnici srpskih kompanija imali su priliku da se tokom B2B susreta upoznaju i razmene  iskustva sa predstavnicima italijanskih kompanija: La Tunella, Agrar Volpe Pasini srl,  Livon, Ronchi di Manzano, Agricola Perusini, Societa Agricola STERPO, Paradiso, Dall AVA, Montasio i dr. Takođe, srpski privrednici su posetili proizvodne pogone nekoliko italijanskih kompanija i direktno se upoznali sa procesima rada u ovim kompanijama.

Tokom svog boravka u Udinama srpski privrednici, članovi INCO delegacije ostvarili su brojne i vrlo kvalitetne kontakte sa italijanskim firmama pa je za očekivati da će, u narednom periodu,  biti realizovan  jedan broj konkretnih ugovora i poslovnih saradnji.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat