KONKURS ZA GODIŠNJU NAGRADU ZA ENERGETSKU EFIKASNOST

DENA 2010 ENERGY EFFICIENCY AWARD

 

Agencija za energiju Nemačke (Dena), partner Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, tradicionalno je i ove godine raspisala konkurs za Godišnju nagradu za energetsku efikasnost-Dena 2010 Energy efficiency award.

Pravo učešća na konkursu imaju srpske kompanije i industrijska preduzeća koja su postigla značajne rezultate u oblasti primene mera energetske efikasnosti, a posebno mala i srednja preduzeća. Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 7. februara 2010. godine.

Cilj ovog projekta je da se motivišu druge kompanije da povećaju energetsku efikasnost i samim tim postanu lideri za energetsku efikasnost u oblasti industrije i proizvodnje.

Žiri koji se sastoji od eminentnih stručnjaka iz oblasti ekonomije, nauke i politike biraće pobednike na osnovu sledećih kriterijuma:

  • Ušteda energije,
  • Ekonomska efikasnost,
  • Stepen inovacija,
  • Primenljivost u drugim kompanijama,
  • Ekološki faktor, naročito vezan za zaštitu klime.

Dobitnici nagrada za energetsku efikasnost će biti objavljeni 20. aprila 2010. u WORLD ENERGY DIALOGUE kompanije HANNOVER MESSE.

Nagradni fond za ovaj konkurs iznosi 30.000 evra, a biće podeljen na sledeći način: 15.000 evra za prvo mesto, 10.000 za drugo i 5.000 evra za treće mesto.

Kompletna aplikacija, potrebni dokumenti i sve informacije o konkursu možete naći na: www.industrie-energieeffizienz.de

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat