ODRŽANA PREZENTACIJA: ENVIGO- SOFTVER ZA PROCENU UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU


Centar za ekologiju Privredne komore Beograda u saradnji sa kompanijom Eon plus organizovao je prezentaciju: ENVIGO- SOFTVER ZA PROCENU UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU. Procena uticaja na životnu sredinu kao preventivna mera očuvanja životne sredine bitan je element svakog projekta. Envigo je nova i jedinstvena softverska internet aplikacija za procenu uticaja projekta na životnu sredinu, koju su razvili srpski stručnjaci kompanije Eon+. Envigo sistem pomaže kvalifikovanim stručnjacima da lakše, brže, sistematičnije i objektivnije završe ceo proces procene, što donosi značajne uštede korisnicima. 

Envigo pokriva ceo postupak procene uticaja, u potpunosti je usklađen za zakonskom regulativom Srbije, i može se primeniti za projekte iz različitih oblasti privrede.

Softver se može koristiti za sve tipove investicionih i već izvedenih projekata za koje je zakonski obavezna izrada Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a tu spadaju aktivnosti u različitim ekonomskim sektorima – energetici, hemijskoj i procesnoj industriji, mašinskoj i metalurškoj industriji, građevinarstvu i infrastrukturi, prehrambenoj industriji, poljoprivredi, vodoprivredi, ekstraktivnoj industriji, otpadu i otpadnim vodama i dr.

Cilj prezentacije bio je promovisanje Envigo softvera, kao i samog postupka procene uticaja na životnu sredinu, koji predstavlja složen proces identifikacije, predviđanja i ocenjivanja svih relavantnih uticaja koji neki investicioni projekat može da ima na životnu sredinu. Ovaj postupak ima za cilj izbegavanje ili smanjenje negativnih efekata koje se javljaju prilikom izvođenja, rada i prestanka rada nekog projekta na stanovništvo i okolinu.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat