SINIŠA MALI: OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PRIVATNE PARTNERE ZA DEPONIJU U VINČI

Javni poziv za potencijalne privatne partnere za projekat javno – privatnog partnerstva za deponiju u Vinči je objavljen i trajaće do oktobra, do kada mogu da se jave zainteresovani privatni partneri, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ovo je prva faza, nakon koje sledi faza konkurentnog dijaloga gde će se naći najpovoljnija ponuda i najpovoljnije tehničko rešenje. U pitanju je trenutno najveći projekat javno – privatnog partnerstva u zemlji i najveći projekat ovog tipa u Evropi, kaže gradonačelnik.

- Projekat je urađen u saradnji sa Svetskom bankom, sve je potpuno transparentno, i u skladu sa svim međunarodnim standardima. Imamo građanskog nadzornika koji će omogućiti da javni interes bude zaštićen u najvećoj mogućoj meri. Poziv je otvoren za sve investitore koji su kvalifikovani. Tažimo najiskusnije i najsposobije partnere, a uslovi su postavljeni tako da u sledeću fazu mogu da se kvalifikuju samo oni koji zaista imaju iskustva u tom sektoru. Istovremeno smo maksimalno otvoreni prema njima, mogu u postupku da nam postavljaju pitanja i traže razjašnjenja - ističe Mali.

Nakon ove faze sledi priprema lokacije na Ceraku, koja je jedna od potencijalnih lokacija na kojoj može da bude izgrađeno postrojenje za proizvodnju toplotne i energije iz otpada. Gradonačelnik ističe da će u tom cilju narednom periodu Grad konsultovati građane ovog dela grada i vršiti procene uticaja na živonu sredinu.

- Ovo je prvo javno – privatno partnerstvo koje pokreće grad Beograd, a naredne nedelje će biti raspisan javni poziv za privatne prevoznike u gradskom prevozu - zaključuje gradonačelnik.

Izvor: Beoinfo

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat