POZIV JAPANSKIM INVESTITORIMA DA UČESTVUJU NA TENDERIMA
ZA PROJEKTE JAVNO-PRIVATNIH PARTNERSTAVA

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru novopostavljenog ambasadora Japana u Srbiji Đuićija Takaharu sa kojim je razgovarao o saradnji Japana i Srbije, kao i investicionim projektima Grada Beograda u kojima bi mogle da učestvuju japanske kompanije.

Ambasador Takahara je ovom prilikom posebno iskazao zainteresovanost za projekte javno-privatnog partnerstva (JPP) u komunalnim delatnostima, sa naglaskom na deponiju Vinča i projekat prerade otpada i otpadnih voda. Takahara je obećao da će pozvati japanske investitore da učestvuju na tenderima za projekte JPP u ovim delatnostima, a gradonačelnik Mali je istakao da će on lično primiti svakog zainteresovanog investitora iz ove zemlje i pružiti mu svu neophodnu pomoć.

Mali je posebno istakao značaj saradnje između prestonica za opšte odnose dve zemlje, te je bilo reči o mogućnostima uspostavljanja direktne saradnje između Beograda i Tokija. Sagovornici su se složili da bi dva glavna grada posebno mogla da sarađuju u oblasti kulture i obrazovanja.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo što se japanski jezik uči u osnovnim školama u Beogradu i što postoji zainteresovanost Beograđana i građana Srbije za tradicionalnu, ali i modernu japansku kulturu.

Gradonačelnik je pozvao ambasadora Takaharu na investicioni forum koji će biti održan 22. septembra u Beogradu.

IZVOR: BEOINFO

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat