„HOW WORK WORKS“ – KONFERENCIJA EVROPSKIH KREATIVNIH HUBOVA U BEOGRADU

Nova Iskra najavljuje trodnevnu međunarodnu konferenciju “How Work Works”, od 22. do 24. septembra u Beogradu. Događaj će okupiti predstavnike skoro 100 hab organizacija iz Evrope, regiona i Srbije, a u bogatom programu su i predavanja predstavnika vodećih edukativnih organizacija iz domena kreativnosti – Fabrica centra iz Italije, i Hyperisland iz Švedske.

Međunarodna konferencija How Work Works deo je projekta European Creative Hubs Network, , koji je inicirao odsek za kreativnu ekonomiju British Council-a, a u kome Nova Iskra učestvuje zajedno sa partnerima iz Grčke, Španije, Nemačke, Belgije i Velike Britanije. Više od 150 delegata, predstavnika hub organizacija i brojnih evropskih i regionalnih “stakeholdera”, okupiće se u Beogradu na prvom od tri planirana foruma, kako bi se mapirao eko-sistem evropskih hab inicijativa aktivnih u domenu kreativnosti, edukacije i preduzetništva, i podržalo njihovo uvezivanje, razmene i razvoj kapaciteta. 

Glavni deo programa konferencije održava se 23. i 24. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci, i sastavljen je od keynote predavanja, studija slučaja, panel diskusija, networking aktivnosti i nekoliko pratećih dešavanja. Tri glavne sesije posvećene su pitanjima prostora, zajednice/publike i poslovnih modela hubova. U okviru svake od njih predstaviće se po tri organizacije čiji će predstavnici zatim učestvovati u kraćoj panel diskusiji. Program će obogatiti i predavanje profesora Jovana Čekića (FMK, Beograd), dok će pozorišni reditelj i predavač Paul Bourne (Cambridge Business School) pored svog izlaganja učesnike uključiti u interaktivnu akciju koja istražuje prirodu networkinga, komunikacije i kreativnog promišljanja. Prisutnima na otvaranju će se obratiti i Michael Davenport, Ambasador pri Delegaciji EU u Srbiji. 

Izvor: www.novaiskra.com

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat