STUDIJSKO PUTOVANJE U HOLANDIJU KOMPANIJAMA ZAINTERESOVANIM ZA RAZVOJ KOGENERATIVNIH POSTROJENJA

Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu organizuje studijsko putovanje u tu zemlju za kompanije iz sektora energetike i poljoprivrede koje su zainteresovane za razvoj kogenerativnih postrojenja na bazi nedrvne biomase.

Cilj ovog putovanja je da se domaćoj poljoprivrednoj i prerađivačkoj industriji (u sektorima gde je to primenljivo) predstave holadske tehnologije i rešenja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije na bazi nedrvne biomase (kogeneracija - CHP tehnologija).

Zatim, da se donosiocima odluka na državnom i pokrajinskom nivou dodatno omogući uvid u modele efikasnog organizovanja u sektoru obnovljivih izvora energije, prevashodno na tržištu biomase.

Ukupan broj raspoloživih mesta je ograničen, i po kompaniji je moguće uputiti samo jednu osobu. Putovanje će ukupno trajati četiri radna dana i biće organizovano u prvoj polovini decembra za ukupno tri domaće kompanije iz ovog sektora, i nekoliko kompanija iz drugih sektora.

Ambasada Kraljevine Holandije snosi sve troškove učesnika od momenta dolaska u Holandiju, što obuhvata prevoz, smeštaj i troškove ishrane. Troškovi avionskog prevoza od Beograda do Amsterdama nisu pokriveni.

Kako navode iz Ambasade, detaljan program posete će biti utvrđen na osnovu afiniteta i potreba učesnika nakon što se utvrdi konačan spisak kompanija.

Za kompanije koje ne budu bile odabrane da se pridruže delegaciji, zbog ograničenog broja mesta, biće organizovano posebno predavanje u Beogradu po povratku iz Holandije, gde će učesnici putovanja podeliti svoja iskustva i kontakte - navode u Ambasadi.

Prijava kompanija se vrši mejlom na adresu dusko.krsmanovic@minbuza.nl , na koju zainteresovani mogu uputiti i sva pitanja, najkasnije do 6. oktobra 2016.

Prijava bi trebalo da sadrži osnovne podatke o kompaniji, ime osobe koja se prijavljuje za putovanje u ime kompanije, i kratku motivaciju preduzeća da se priključi misiji.

Izvor: E-kapija

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat