30 GODINA PROMOCIJE INOVACIJA “PRONALAZAŠTVO - BEOGRAD 2010”

U organizaciji Saveza pronalazača i autora tehničkih unapređenja Beograda, u Galeriji Centralnog doma Vojske Srbije, u periodu od 24-28. maja, biće održana 30. međunarodna izložba pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna “PRONALAZAŠTVO-BEOGRAD 2010”. 

Negujući liderstvo, spremnost i otvorenost za sve što je novo i napredno i što doprinosi boljitku u unapređivanju funkcionisanja jednog razvijenog društva, Privredna komora Beograd će, kao jedan od glavnih pokrovitelja, i ove godine aktivno podržati izložbu, učestvujući u njenoj pripremi, organizovanju i održavanju.

Pozivamo privrednike, naučno-istraživačke organizacije, samostalne pronalazače, fakultete, škole i druge institucije i organizacije da posete ovu najveću manifestaciju pronalazaštva u Beogradu. 

Centralna tema ovogodišnje izložbe posvećena je jubileju – proslavi 30 godina kontinuiranog kreativnog i inventivnog prezentovanja beogradskih, srpskih i svetskih pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna. Organizator izložbe, Savez pronalazača i autora tehničkih unapređenja Beograda je član međunarodne organizacije pronalazača - International Federation of Inventors Associations (IFIA), tako da se očekuje prisustvo velikog broja izlagača iz zemalja članica IFIA. Takođe, planiran je bogat i sadržajan program, kao i poseta velikog broja zainteresovanih za saradnju, plasman ideja, razmenu iskustava, kao i edukaciju mladih.

Svečanost otvaranja izložbe planirana je za ponedeljak, 24. maja 2010. godine u 12h, u Velikoj sali Centralnog doma Vojske Srbije, dok će svečana dodela nagrada biti održana 28. maja 2010. godine u 18h. Radno vreme izložbe je 10-19h.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat