ODRŽIVI RAZVOJ-ŠANSA ZA SREĆNU BUDUĆNOST

Održivi razvoj kao pojam često asocira na zaštitu životne sredine, a njegov cilj je u suštini da uspostavi ravnotežu između ekonomskog, socijalnog razvoja društva i zaštite životne sredine. Srbija po treći put, 10. maj obeležava kao Dan održivog razvoja.

Tom prilikom u Beogradu u parku „Manjež” kod Jugoslovenskog dramskog pozorišta održane su brojne  manifestacije, čiji je cilj bio da se podigne  svest građana o značaju odgovornog ponašanja prema društvenom i prirodnom okruženju. Ove godine domaćin ove manifestacije je Grad Beograd, Sekretarijat za zaštitu životne sredine i opština Savski venac.
U ambijentu gradskog parka „Manjež” putem multimedijalne prezentacije, posetiocima je upućena poruka na koji sve način se mogu rešiti mnogi aktuelni problemi u društvu i tako obezbedi bolja budućnost narednim generacijama. Kao i svake godine obeležavanje Dana održivog razvoja uzeli su učešće i mnogi partneri iz različitih sektora ( postupanje sa otpadom, reciklaža, energetska efikasnosti obnovljivi izvori energije) koji promovišu ideje koje su vezane za sve aspekte održivog razvoja.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat