OČISTIMO SRBIJU  ZAJEDNO -  VELIKO SPREMANJE SRBIJE


U okviru akcije „Očistimo Srbiju“, u subotu 5. Juna 2010. godine, na Dan zaštite životne sredine, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije, organizuje „VELIKO SPREMANJE SRBIJE“ - veliku radnu akciju čišćenja otpada na teritoriji čitave naše zemlje.

Biće to prilika da svako, u skladu sa svojim mogućnostima, da lični doprinos čistijoj životnoj sredini: državna uprava, javna preduzeća, privredna društva, mediji, škole, udruženja, organizacije, građani.

POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE!

Prijavljivanje za učešće u akciji „Veliko spremanje Srbije“ vrši se putem sajta www.ocistimosrbiju.rs. Svaka opština formira lokalni štab koji utvrđuje lokacije i sprovodi akciju na svojoj teritoriji u saradnji sa partnerima (privredna društva, udruženja, škole, volonteri...), i ima svog koordinatora koji će Vas kontaktirati kada se prijavite.

Prioritetne lokacije su prilazni putevi naseljenim mestima, obale reka i jezera, parkovi, izletišta, zaštićena prirodna dobra, kao i druge lokacije za čije održavanje nisu dovoljni kapaciteti nadležnih komunalnih preduzeća.

Kancelarija akcije „Očistimo Srbiju“ koordinira akciju na nacionalnom nivou. Sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu http://www.ocistimosrbiju.rs/src/index.php ili se mogu dobiti putem telefona 011/ 36 222 36.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat