PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA DODELJENA ZLATNA PLAKETA SA VELIKOM ZLATNOM MEDALJOM

U ponedeljak, 24. maja, otvorena je, 30. po redu, izložba sa međunarodnim učešćem pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna „PRONALAZAŠTVO BEOGRAD 2010“.

Centralna tema ovogodišnje izložbe posvećena je jubileju – 30 godina kontinuiranog kreativnog i inventivnog prezentovanja beogradskih, srpskih i svetskih pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna. Zbog aktivnog učešća u organizaciji ove izložbe od njene prve postavke, kao i zbog tradicionalnog podržavanja inovacija, izuzetnog doprinosa razvoju i uspešnoj primeni pronalazaka u privredi, Privrednoj komori Beograda je dodeljena Zlatna plaketa sa velikom zlatnom medaljom.

Opravdanost organizovanja i održavanja ove izložbe od 1980. godine, potvrđuje činjenica da prikazani pronalasci pružaju mogućnost za ulaganja i formiranje malih i srednjih preduzeća i da su u funkciji većeg zapošljavanja i plasmana na domaćem i inostranom tržištu, kao i snažan uticaj na vezu između naučnih organizacija, fakulteta i privrednih subjekata koji rade na razvoju inovativnih programa, samostalnih pronalazača i potencijalnih proizvođača.

Na izložbi je predstavljeno oko 130 radova, a pored autora iz Srbije, svoje radove su predstavili i autori iz Ruske Federacije, Ukrajine, Mađarske, Slovenije, kao i predstavnici zemalja CEFTA regiona. U toku izložbe organizovana je i akademija, koja je predstavljala svojevrsnu retrospektivu izložbi u poslednjih 30 godina.

Svečana dodela priznanja biće održana 28. maja, u 18h, u Centralnom domu vojske Srbije.

 

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat