ECOFAIR 2010


Sedmi međunarodni sajam zaštite životne sredine “ECOFAIR 2010” biće ove godine održani  od 13.-15. oktobra na Beogradskom sajmu. Sajam ECOFAIR je široko koncipiran i obuhvata sve segmente zaštite životne sredine sa posebnim akcentom na takozvanu „ zelenu ekonomiju“, odnosno industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

ECOFAIR je obogaćen jednim novim sardžajem - ODRŽIVIM RAZVOJEM koji organizuju Vlada Republike Srbije- Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije, Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije i Centar za čistiju proizvodnju.

Jedan od prioriteta održivog razvoja je zaštita životne sredine što podrazumeva primenu čistije proizvodnje koja je,pored razvoja savremenih tehnologija,racionalnog korišćenja energije i sirovina,neophodna za dostizanje postavljenih ciljeva u oblastima smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte, povećanja energetske efikasnosti i povećanja obima korišćenja obnovljivih izvora energije.

Sajamska manifestacija ECOFAIR 2010. biće mesto okupljanja najznačajnijih organizacija, institucija i kompanija iz zemlje i iz inostranstva koje se bave zaštitom životne sredine sa ciljem međusobnog poslovnog povezivanja i razmene iskustva i poslovne prakse zemalja učesnica.
Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat