RECYCLETON 2010” – AKCIJA SAKUPLJANJA ELEKTRONSKOG I ELEKTRIČNOG OTPADA U BEOGRADU

 “RECYCLETON 2010”, akcija koja je tokom prethodnih meseci obuhvatila maratonsku trasu prikupljanja elektronskog i električnog otpada po Srbiji, krenula je iz Leskovca, preko Niša, Loznice, Novog Sada, Subotice i završava se tokom vikenda 23.-25. oktobra 2010. Konferencijom  i Akcijom prikupljanja elektronskog i električnog otpada u Beogradu. Cilj akcije je da građanima  ponudi mogućnost da na društveno odgovoran i ekološki podoban način odlože svoje neupotrebljive računare, računarske komponente, skenere, štampače, kablove, USB-ove, UPS-eve, mobilne i fiksne telefone, punjače, pegle, video rekordere, kasetofone i sl. Prikupljeni otpad će na legalan način biti recikliran u BiS Reciklažnom centru.

U okviru beogradske akcije “RECYCLETON 2010.”:

-  u subotu, 23.oktobra 2010., biće organizovana predavanja o tretiranju elektronskog i električnog otpada,
- u nedelju 24. oktobra 2010. od 10–15 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, biće održana akcija      sakupljanja elektronskog i električnog otpada. Svi zainteresovani građani moći će lično da donesu svoje stare računare, mobilne i fiksne telefone, punjače, pegle i razni drugi elektronski otpad, a takođe, na sam dan akcije ili dan ranije, mogu da pozovu broj 060/0171090 i volonteri će doći da pokupe (elektronski) otpad na licu mesta.  
-  u ponedeljak, 25. oktobra buće održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni ostvareni rezultati  “Recycleton 2010”.

Projekat “Recycleton 2010” odvija se u organizaciji NVO Think Big Team  i  BiS Reciklažnog centra, a finansiran je od strane Američkog State Department-a. Akcija u Beogradu realizuje se uz podršku Američke ambasade u Beogradu, Američkog saveta za međunarodno obrazovanje i Privredne komore Beograda.

Pozivamo Vas da se priključite akciji i time date svoj dopinos očuvanju životne sredine grada Beograda.

 

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat