SAT ZA NAŠU PLANETU 2011

U okviru globalne akcije "Sat za našu planetu" - Earth Hour, koju organizuje Svetski fond za zaštitu prirode (WWF), 26. marta 2011. godine, gradovi širom sveta isključiće svoja svetla na sat vremena i time poslati snažnu poruku da je moguće preduzeti konkretne mere protiv globalnog zagrevanja. U 20,30 časova, ljudi će širom sveta ugasiti svetla na sat vremena, sa željom da pokažu da se zajedničkim delovanjem može napraviti pomak u borbi protiv klimatskim promena.

Privredna komora Beograda poziva  svoje članove da se u subotu 26. marta 2011. godine u 20,30 časova pridruže akciji „Sat za našu planetu” i da na taj način doprinesu jačanju svesti o potrebi racionalne potrošnje energije i očuvanja planete Zemlje.  Od malih ostrvskih nacija u južnom Pacifiku do gusto naseljenih gradova Amerike, pojedinci, kompanije i vlade iz svih krajeva sveta ujediniće se u najvećem globalnom događaju kada "Sat za našu planetu" počne da kruži zemaljskom kuglom, izražavajući tako svoj stav o problemu klimatskih promena.

I ove kao i prethodne tri godine Srbija će se priduružiti ovoj globalnoj akciji, koju je u našoj zemlji podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republkie Srbije, veći broj lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i kompanija. Akciju  “Sat za našu planet”   podržalo je u prethodnoj godini 4600 gradova u 128 država, dok je u Srbiji akcija uspešno sprovedena u više od 40 opština i gradova.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat