„INCO - POSLOVNI FORUM I BILATERALNI SUSRETI SRPSKIH I ITALIJANSKIH PRIVREDNIKA”

U okviru realizacije akcionog plana EU projekta „Međunarodna saradnja na polju tehnološke i ukupne inovativnosti u poslovanju“ (INCO), u  organizaciji  Komore  Italijansko - Srpskih Privrednika, Privredne komore Beograda  i ostalih INCO partnera,  a uz podršku Friuli Veneto Đulija regiona  organizovana je poseta italijanskih privrednika Beogradu, sa ciljem uspostavljanja intenzivnije i efikasnije saradnje privredniih subjekata iz Srbije i Italije.

U Privrednoj komori Beograda je, 18. aprila 2013. godine, održan „INCO -Poslovni forum i bilateralni susreti srpskih i italijanskih privrednika” na kojem je prisustvovalo više od pedeset predstavnika srpskih kompanija i petanest  italijanskih predstavnika  iz regiona Friuli Venecia Đulija, zainteresovanih za medjusobnu saradnju.

Na poslovnom forumu privrednicima kompanija obratio se predsednik Privredne komore Beograda dr Milan Janković koji je otvorio ovaj forum istakavši da italijanske kompanije bi trebale da ulažu u Srbiju zbog prednosti koje im se nude, a koje su povoljnije u odnosu na druge zemlje u regionu. Takođe je rekao da će uskoro doći do promena Zakona o radu, čime će se omogućiti povoljniji uslovi za investiranje i i zapošljavenje u Srbiji.

Predsednik Italijansko-srpske komore Andrea Simoncelli  ocenio je da Srbija i Italija imaju jaku razmenu koja je iz godine u godinu sve bolja. On je ove susrete ocenio kao veoma bitnu stavku za bolji razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje.

Nakon Foruma usledili su bilateralni susreti srpskih i italijanskih kompanija.

Italijanska privredna delegacija sastavljena je od predstavnika kompanija iz oblasti metalske i elektro industrije, proizvodje građevinskih materijala, uravljanja elektronskim i drugim otpadom, proizvodnje mašina za metalsku industriju, proizvodnju nameštaja, vina i informacionih tehnologija. Na ovom susretu ostvarena je saradnja  kompanija iz Srbije i Italije.

Centar za ekologiju

Info

Sektor za ekologiju

Sektor za razvoj pronalazaštva i dizajn

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu

Projekat

Projekat