Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

SVEČANA SEDNICA SRPSKE AKADEMIJE INOVACIONIH NAUKA - Mr MILAN JANKOVIĆ POČASNI ČLAN AKADEMIJE


Srpska akademija inovacionih nauka je, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, održala proširenu sednicu, na kojoj su promovisana inovativna dostignuća najelitinijih srpskih stvaraoca.
Ovaj skup je, predstavljanjem veoma uspelih tehnoloških rešenja svakako značajan, jer se razlikuje po obliku i sadržaju od dosadašnjih pronalazačkih prezentacija.

Srpska akademija inovacionih nauka je, za izuzetne zasluge u razvoju i podršci inovativnom stvaralaštvu i njegovoj inplementaciji u privredu, u svoje redove primila mr Milana Jankovića, predsednika Privredne komore Beograda, kao počasnog člana, a predsednik Srpske akademije inovacionih nauka, akademik Petar baron Rajačić, uručio je gospodinu Milanu Jankoviću Povelju počasnog akademika. 

U prepunoj sali su prikazana patentna i inovativna rešenja i tehnologije iz područja medicine, ranog otkrića karcinoma, estetske hirurgije i hirurgije sprečavanja hrkanja, novih polivalentnih bolesničkih kreveta, inovacije iz oblasti veterine (nove mogućnosti ljudske i životinjske reprodukcije) i građevinarstva (nove primene fero/betona za proizvodnju raznih objekata i kuća za stanovanje i termo izolacioni materijali koji se po našoj tehnologiji proizvode na Istoku i Zapadu). Posebnu pažnju izazvao je eko robot - nova soficitirana mašina koja čisti, dezinfikuje i uništava viruse i bakterije u ventilacionim sistemima.

Ovom prilikom na najsavremeniji način su prikazana dostignuća kreativaca, a istovremeno je svečano proslavljen jubilej petogodisnjice postojanja Akademije. 
U Srpskoj akademiju inovacionih nauka, inovativno deluje vise od 50 univerzitetskih profesora iz zemlje i sveta i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Akademiji se pridružila i asocijacija „Arhimed“ i njen predsednik Dimitrije Zejyulin je postao član Akademije, kao i Ljubo Vujović, predsednik Udruzenja Nikola Tesla iz New Yorka. 

 SRPSKA AKADEMIJA INOVACIONIH NAUKA
11000 Beograd
Karađorđeva 49
e-mail: akademija.sain@gmail.com