Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA
U ULOZI DOMAĆINA U OKVIRU MANIFESTACIJE

''ULICA OTVORENOG SRCA''

Početak nove 2010. godine, Privredna komora Beograda započela je humanitarnom  akcijom želeći da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, a to su deca. Tradicionalno okupljanje Beograđana i svih gostiju u Svetogorskoj ulici ispred Pozorišta ''Atelje 212'', učinila je da i nova 2010. godina bude u duhu pravog i autentičnog prazničnog raspoloženja. Kao i svake Nove godine u okviru „Ulice otvorenog srca“ organizovana je humanitarna akcija, koja je imala pleminiti cilj, a to je pomoć deci iz hraniteljskih porodica u selu Miloševac. Humanitarnu akciju podržale su sledeće institucije: Ministarstvo rada i socijalne politike, Skupština grada Beograda, Privredna komora Beograda, Turistička organizacija Beograda, Pozorište ''Atelje 212''.

Komora Beograda uputila je poziv domaćim kompanijama, da i pored ekonomske krize koja je obeležila proteklu godinu, odvoje finansijska sredstva prema svojim mogućnostima i učine da deca iz hraniteljskih porodica u Miloševcu osete čari novogodišnje jelke, porodičnog okupljanje na Badnji dan i imaju lepu i bezbrižnu  budućnost. Humanitarnu akciju su pomogle sledeće kompanije: ''Transportšped'', ''Interkomerc'', ''Visan'', ''AIK Banka'', ''Securitas Services'', ''Banka Intesa'', ''Weg Technology'', ''Hypo Alpe Adria Bank'', ''Luka Beograd'', ''Konsing Group'', ''Euromoda'' i drugi. Nakon dočeka Nove 2010. godine, 1. janura, Komora Beograda je u ulozi domaćina u restoranu ''Srpska kafana'', okupila na tradicionalnom ručku, donatore humanitarne akcije, predstavnike institucija koje su podržale akciju, predstavnike medija i uvažene ličnosti, koje su svojim radom i svojom karijerom obeležili Beograd u proteklom periodu. Prisutne goste ljubazno su dočekali poznati glumci pozorišta ''Atelje 212'', koji su tradicionalno poslužili ručak.

Nakon spešno realizovane manifestacije ''Ulica otvorenog srca'', u utorak, 5. janura  2010. godine, Privredna komora Beograda, predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike i glumci pozorišta ''Atelje 212'', obišli su decu u hraniteljskim porodicama u Miloševcu i uručili novogodišnje paketiće i prikupljen novac Centru za porodični smeštaj dece Miloševca. Selo Miloševac je  još od 1931. godine primilo i odnegovalo više od četiri hiljade pet stotina dece bez roditeljskog staranja. Danas je u sto šesnaest hraniteljskih porodica smešteno stotinu osamdesetoro dece, od kojih je njih osamdeset sa posebnim potrbama. Zbog dugog bavljenja hraniteljskim poslom, Miloševac se izdvojio kao mesto, u kome meštani ne prave razliku između dece rođene u selu i dece koja su došla na smeštaj.