Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

DODELJENE NAGRADE PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA

U prisustvu velikog broja zvanica iz javnog i društvenog života, predstavnika diplomatskog kora, Vlade RS, Skupštine grada Beograda, naučnih i obrazovnih institucija, komorskog sistema i brojnih privrednika 16. aprila 2014. godine, u Ateljeu 212 po 46. put, dodeljene su nagrade Privredne komore Beograda za najbolje doktorske disertacije, magistarske teze, master i diplomske radove, kao i nagrade za najbolje pronalaske, tehnička unapređenja i dizajnerska rešenja za školsku 2012/2013. godinu.

Nagradjeni

Čestitajući nagrađenima dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda je istakao, da zahvaljujući privrednicima, članovima Privredne komore Beograda koji su prepoznali značaj naučnih istraživanja i njihove primene u privredi, Komora Beograda i ove godine ima mogućnost da ispoštuje i valorizuje rezultate rada mladih istraživača i to će činiti i ubuduće. Ja verujem u projekat „Beograd na vodi“, investicije, mostove, metro, ali i u sve ono što ovi mladi ljudi donose i što će biti od koristi svima nama, ali i generacijama koje dolaze iza nas.

Prof.dr Dragan Đuričin, predsednik Žirija je istakao da se značaj nagrada Privredne komore Beograda ogleda u tome što daje podsticaj mladim ljudima i njihovoj kreativnoj energiji, odnosno kroz činjenicu da im društvo kroz institucije u kojima važe pravila i sistem vrednosti pruža motivaciju da nastave sa naučnim radom i na najbolji način valorizuju svoja naučna dostignuća. Upravo to je i razlog koji nas je opredelio da se ujedinimo u naporu da damo podršku onima koji su napravili iskorak u budućnost.

Prof.dr Ivanka Popović, prorektor Univerziteta u Beogradu je istakla da dodela nagrada Privredne komore Beograda ima za cilj da motiviše, ohrabri i pruži punu podršku najboljima da rezultate svojih istraživanja iznesu u javnost i da kroz saradnju nauke i privrede naučna dostignuća budu i praktično primenjena. Zato je nedavno potpisani Sporazum o saradnji Univerziteta u Beogradu i Privredne komore Beograda od izuzetne važnosti, jer stvara mogućnost kvalitetnije i sadržajnije saradnje privrede i nauke. U tom pravcu mi ne bi trebalo da očekujemo samo strana sredstva, već da koristimo i sopstvene izvore, rešenja i iskustva iz vremena kada je naša privreda i ekonomija dobro funkcionisala.