Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

KONFERENCIJA ZA NOVINARE - SOMELIJERI SE TAKMIČE ZA DECU IZ ZVEČANSKE

 

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA POKROVITELj DONATORSKE AUKCIJE ARHIVSKIH VINA

 

Udruženje somelijera Srbije (SERSA), u saradnji sa Beogradskim sajmom, organizuje Sajam vina pod nazivom BeoWinefair, posvećen vinu i vinskom turizmu u Srbiji, koji će biti održan od 24-28. februara 2010. godine, u okviru Međunarodnog sajma turizma, Hala 2B. Na Sajmu će biti izložena vina preko 50 vinara i uvoznika iz Srbije i vinara i distributera iz regiona.

BeoWinefair prate dve posebne manifestacije, takmičenje za najboljeg somelijera Srbije i donatorska večera uz aukciju arhivskih vina, pod pokroviteljstvom Privredne komore Beograda, od koje će prikupljena novčana sredstva biti dodeljena Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

 

Konferencija za novinare, povodom BeoWinefair-a, će biti održana u utorak, 9. februara 2010. godine, u 13:30, u Privrednom Centru Privredne komore Beograda (sala na međuspratu), Kneza Miloša 12.

Učesnici:

Miroslav Radojčin, predsednik SERSE

Dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda

Vinari: Aleksandrović, Kovačević i Radovanović

Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine

Predstavnik Beogradskog sajma

 

Posle konferencije za novinare predviđena je degustacija vina Aleksandrović, Kovačević i Radovanović.

U okviru takmičenje za najboljeg somelijera Srbije, nadmetaće se preko 20 somelijera iz svih krajeva Srbije, a po Pravilniku međunarodne asocijacije somelijera-Association de la Sommellerie Internationale (ASI) i pred  međunarodnim žirijem.

Tri najbolje plasirana nadmetaće se  u 6 novih disciplina, u petak 26. februara 2010. godine, u svečanoj sali Beogradskog sajma u 15 časova.

 

Donatorska večera, koja uključuje piće dobrodošlice, 4 ganga hrane uparena sa 6 vrsta vrhunskih vina iz vinarija Aleksandrović, Kovačević i Radovanović, sa aukcijom vrhunskih i arhivskih vina, održaće se 27. februara s početkom u 20 časova, u restoranu „Džulijeta“ (Šećeranac), Radnička 5a,  sa prigodnim kulturno-umetničkim programom u izvođenju grupe „Teodulija“.