Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


FOND B92 I PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA POTPISALI UGOVOR O DONACIJI

U NARODNOJ KUHINJI U ĆUPRIJI, NAKON ŠEST GODINA, OBROK ZA 500 NAJUGROŽENIJIH GRAĐANA

U Privrednoj komori Beograda je potpisan Ugovor o donaciji između Fonda B92 i Privredne komore Beograda. Ugovor su potpisali Veran Matić, predsednik UO Fonda B92 i dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda.
 
Prema rečima dr Milana Jankovića, predsednika Privredne komore Beograda, izuzetno je značajno da članovi Komore Beograda pokažu korporativnu, socijalnu i humanu odgovornost, naročito u periodu tranzicije, jer će koristi od toga imati i njihova preduzeća. U tom smislu podsticaj je dala i država, oslobađajući za 3,5 odsto poreza na godišnjem nivou kompanije koje učestvuju u humanitarnim aktivnostima i pomažu najugroženijim slojevima stanovništva. U Srbiji je do sada bilo malo zajedničkih poduhvata, ali će, zahvaljujući Fondu B92, kompanije biti u mogućnosti da objedinjeno učestvuju u humanim akcijama. Komora Beograda će u mesečnim anuitetima, izdvajati određenu sumu sredstava, koju će Fond B92 usmeravati prema prioritetima.

Veran Matić, predsednik UO Fonda B92 je istakao da jedino stvaranjem zajedničkog fronta možemo rešavati krupne probleme. Obaveza je civilizovanog društva da se izbori sa siromaštvom i glađu, naročito ukoliko zemlja poseduje značajne resurse u proizvodnji hrane. U tom smislu humanost, plemenitost i solidarnost su najvažnije kategorije, a za kompanije to je korporativna i društvena odgovornost. Zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora, nakon šest godina otvoriće se narodna kuhinja u Ćupriji, u kojoj će u narednih godinu dana za 500 najugroženijih građana biti obezbeđen obrok. To je od izuzetnog značaja, jer Crveni krst i lokalna samouprava samostalno sve to ne bi mogli da realizuju. Objedinjena pomoć, preko Fonda B92, predstavlja garanciju da će uplaćena sredstva i humanitarna pomoć (hrana, lekovi) biti distribuirana na pravo mesto, odnosno najugroženijim slojevima stanovništva.