Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

OTVOREN  DRUGI  SAJAM MEDICINE I FARMACIJE EXPO MEDIC  2016


U Belexpo centru otvoren je Drugi sajam medicine i farmacije Expo Medic, na kome izlaže preko 40 farmaceutskih  kompanija, proizvođača dijetetskih suplemenata, funkcionalne hrane i kozmetike kao i zdravstvenih ustanova.
Organizator Sajma, koji se održava od 19. do 21. maja, je Grupacija proizvođača, distributera i pružalaca usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda, a  pokrovitelj  je Privredna komora Beograda, uz podršku Grada Beograda i gradskog Sekretarijata za zdravstvo.
Grupacija je pokazala veliku inicijativu i s pravom ovu manifestaciju održava pod sloganom "Znanjem do zdravlja",  jer se radi o onom delu naše privrede koja maksimalno uvažava i koristi znanje i nove tehnologije i  na taj način postiže dodatu vrednost na domaćem i na stranom tržištu, rekao je na otvaranju Sajma, predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.
On je ocenio da je primena znanja i inovacija  najbolji način  da se ostvari konkurentnost i postigne kvalitet proizvoda i usluga, kao i stope rasta koje zadovoljavaju društvene i lične potrebe. Ovaj Sajam će sasvim sigurno postati tradiocionalan, a Privredna komora Beograda posebnu pažnju poklanja interesima preduzeća u cilju zaštite njihovih interesa i zastupanja pred organima, institucijama i državom i realizacije inicijative, koje su zaista plodotvorne, opravdane i koje potvrđuju da ovakav način udruživanja i strateškog partnerstva daje rezultat, istakao je Miletić..
Predsednik Grupacije proizvođača, distributera i pružalaca zdravstvenih usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda, osnivač i vlasnik kompanije Farmalogist, Miomir Nikolić rekao je da je primarni cilj rada Grupacije promocija zdravlja i medicine i Beograda kao regionalnog centra primarne medicine i da kroz institucije pruža podršku članicama u daljem razvoju i afirmaciji.
Članice Grupacije su 45 kompanija koje zapošljavaju oko 4.500 ljudi i ostvaruju prihod od preko 520 miliona evra godišnje, naveo je Nikolić. On je istakao da su članice Grupacije ove godine podržale inicijativu Grada Beograda i donacijom Beogradskom bebi klubu, pažljivo odabraih proizvoda iz svog asortimana, doprinele da svaka beba rođena u Beogradu uz čestitku gradonačelnika dobije i poklon paket visokog kvaliteta.
Kao domaćin Sajma on je zahvalio Privrednoj komori Beograda i  Gradu Beogradu na pomoći u organizaciji ove manifestacije i podršci članovima Grupacije  u širenju i razvoju biznisa. Želimo da se ogroman potencijal  ideja, znanja i iskustva, kao i poslovne veze koje imamo, stave u funkciju razvoja Beograda  i zdravlja građana, istakao je Nikolić.
Ulaz na Sajam je besplatan, a tokom tri dana  trajanja Expo Medica 2016 biće održani  seminari, akreditovana predavanja i radionice za više od 2000 farmaceuta, lekara, biohemičara, farmaceutskih i medicinskih tehničara, koji će imati priliku da se upoznaju sa novinama u prevenciji i terapiji bolesti i da besplatno dođu do 15 bodova neophodnih za obnovu  licenci. Centralna tema prvog dana je dijabetes, dok su drugi i treći dan posvećeni alergijama i vitaminu D.