Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

OTVARANJE SEDMOG ŠALTERA ZA PREDUZETNIKE U GO PALILULA

Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda, uz podršku Skupštine Grada, izradila je Platformu za razvoj preduzetništva, koja podrazumeva tripartitnu saradnju Grada, gradskih opština i Komore, na osnovu koje je do sada otvoreno 6 šaltera za preduzetnike, na opštinama  Zvezdara, Obrenovac, Voždovac, Rakovica, Čukarica i Savski venac.

Šalter za preduzetnike u Gradskoj opštini Palilula
biće otvoren u ponedeljak, 19. septembra 2016. godine, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Gradske opštine Palilula, Takovska 12.

Na svečanom otvaranju obratiće se Goran Vesić, gradski menadžer, Aleksandar Jovičić, predsednik Gradske opštine Palilula i Milivoje Miletić, predsednik Privredne komore Beograda.

Šalter za preduzetnike predstavlja instrument podrške preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima i promociji povezivanja sa izvorima inovacija. Funkcionisaće kao "one stop shop" u smislu nefinansijske podrške postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoje preduzeće.
Šalter za preduzetnike pružaće pomoć u primeni relevantnih zakonskih i poreskih propisa i procedura. Informisaće preduzetnike o postojećim kreditnim linijama i programima pomoći. Pružaće informacije i pomagati preduzetnicima u pripremi poslovnih planova, statističkih i finansijskih analiza, analizi tržišta, privatizaciji. Pružaće pomoć u identifikaciji tržišnih mogućnosti u Srbiji i van nje. Informisaće preduzetnike o uvoznim i izvoznim procedurama, zahtevima EU i drugih tržišta, carinskim stopama, kvotama. Pružaće informacije o odgovarajućim obukama i kursevima za  start-up preduzeća. Pomagaće u identifikaciji i proceni poslovnih ideja, na osnovu rezultata istraživanja tržišta. Pružaće informacije i pomagati prilikom registracije preduzeća (izbor najprikladnijeg zakonskog oblika, priprema zahteva za registraciju itd).