Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

OSMI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U GRADSKOJ OPŠTINI LAZAREVAC

U Gradskoj opštini Lazarevac, Karađorđeva 42, u ponedeljak 31. oktobra 2016. godine, sa početkom u 12 časova, biće otvoren osmi po redu Šalter za preduzetnike.
Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisaće predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić i predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.
U okviru Strategije za razvoj preduzetništva Privredne komore Beograda do sada je otvoreno 7 šaltera za preduzetnike i to na opštinama: Zvezdara, Obrenovac, Čukarica, Voždovac, Rakovica, Savski venac i Palilula. Cilj otvaranja šaltera je da se, zajedničkim snagama Grada, Komore i lokalne samouprave, stvori okvir za afirmaciju i  podizanje privrednog nivoa u gradu Beogradu, kroz omogućavanje da Privredna komora Beograda bude implementirana u rad lokalnih samouprava. Na taj način će privrednici, na  svojoj opštini, brzo, lako i stručno dobiti sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije.
Privredna komora Beograda je, uz podršku Skupštine Grada, izradila Platformu za razvoj preduzetništva, koja podrazumeva tripartitnu saradnju Grada, gradskih opština i Komore. Želja nam je da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim aktivnim programima i aktivnostima i na taj način postanemo neizostavan deo mehanizma razvoja privrede u Beogradu.
Šalter za preduzetnike predstavlja instrument podrške preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima  i promociji povezivanja sa izvorima inovacija. Funkcionisaće kao "one stop shop" u smislu nefinansijske podrške postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoje preduzeće.
Šalter za preduzetnike pružaće pomoć u primeni relevantnih zakonskih i poreskih propisa i procedura. Informisaće preduzetnike o postojećim kreditnim linijama i programima pomoći. Pružaće informacije i pomagati preduzetnicima u pripremi poslovnih planova, statističkih i finansijskih analiza, analizi tržišta, privatizaciji. Pružaće pomoć u identifikaciji tržišnih mogućnosti u Srbiji i van nje. Informisaće preduzetnike o uvoznim i izvoznim procedurama, zahtevima EU i drugih tržišta, carinskim stopama, kvotama. Pružaće informacije o odgovarajućim obukama i kursevima za  start-up preduzeća. Pomagaće u identifikaciji i proceni poslovnih ideja, na osnovu rezultata istraživanja tržišta. Pružaće informacija i pomagati prilikom registracije preduzeća (izbor najprikladnijeg zakonskog oblika, priprema zahteva za registraciju itd).