Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

OSMI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE POČEO S RADOM U GRADSKOJ OPŠTINI LAZAREVAC
 

U Gradskoj opštini Lazarevac danas je otvoren Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom  i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Grad, Privredna komora Beograda i lokalne samouprave. Šalter su otvorili predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić i predsednik opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić. Oni su potpisali i Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji, koji je definisan u cilju pomoći i unapređenja privrednog ambijenta u ovoj gradskoj opštini.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić  rekao je da je najbolja formula za unapređenje preduzetništva i kako učiniti više za sve privrednike, strateško partnerstvo između lokalnih samouprava, poslovnih zajednica i države. "Imajući u vidu da danas otvaramo osmi šalter, naša potreba je da do kraja godine pokrijemo i sve druge beogradske opštine i na taj način realizujemo jednu aktivnost koja je nastala iz potrebe za razvojem preduzetničkog duha", izjavio je Milivoje Miletić, predsednik Privredne komore Beograda.
"Radi se o konkretnim merama i aktivnostima, koje pre svega imaju za cilj pomoć preduzetnicima u realizaciji njihovih poslovnih planova. Tu, pre svega, misim na početnike koji imaju neku ideju, ali jednostavno ne znaju kome da se obrate", kaže Miletić. Oni će na šalteru moći da dobiju poslovne informacije koje se tiču tržišta, poreza, realizacije poslovnih planova, biznis planova i izvora finansiranja.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić je izrazio zahvalnost Gradu, Privrednoj komori Srbije i Privrednoj komori Beograda što su njihovi predstavnici danas u Lazarevcu i što su pokrenuli inicijativu o ovakvoj vrsti saradnje. "Naši preduzetnici više neće morati da putuju 70 kilometara do Beograda da bi obavili neki posao. Sada mogu na jednom mestu, za kratko vreme, da dobiju potrebne informacije, odgovore i da na šalteru u zgradi opštine, službenik odradi posao za njih. Na taj način lazarevački preduzetnici će štedeti i vreme i novac, a mladi ljudi sa opštine Lazarevac mogu da se informišu kako da pokrenu sopstveni biznis", rekao je Sinđelić.
Zamenica gradskog sekretara za privredu, Maja Bajagić je istakla da je u 2016. godini, u okviru Sekretarijata,  uspešno realizovano 7 konkursa, koji doprinose poboljšanju poslovanja i unapređenju privrednog ambijenta. Neki od njih su Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ženskog preduzetništva, dodela sredstava za nezaposlena lica iz kategorije teže zapošljivih lica, koji je Sekretarijat sproveo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i tom prilikom 26 privrednih subjekata dobilo ova podsticajna sredstva. "Verujem da će Šalter za preduzetnike da pomogne žiteljima Gradske opštine Lazarevac da se još više i u većem broju javljaju na konkurse gradske uprave", rekla je Bajagić.