Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


"USA – EU – Far East – Serbia Conference on Advanced Manufacturing Technology Program"

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu otvorena je trodnevna konferencija: “USA – EU – Far East – Serbia Conference on Advanced Manufacturing Technology Program” (SAD-EU-Japan-Srbija” Tehnološki Samit 2017”) od 7. do 9. juna 2017. godine u organizaciji Mašinkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i PKS-Privredne komore Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Konferenciji koja je međunarodnog karaktera, prisustvuje veliki broj stručnjaka iz zemlje i inostranstva, predstavnici resornih ministarstava, grada, kao i predstavnici poslovne zajednice. Ovaj skup je jedinstvena prilika da se čuju iskustva razvijenih zemalja u primeni modela Industry 4.0, kako bi se ista iskorisitila za uspostavljenje nove industrijske prakse u Srbiji, zasnovanoj na novoj generaciji proizvoda – smart proizvoda.

Svrha konferencije je da eminenti stručnjaci iz oblasti zakonodavsta, ekonomije, tehnološkog i industrijskog razvoja predstave smernice i okvire neophodne za uspostavljanje procesa nove industrijalizacije u Srbiji.