Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

FORMIRA SE SEKCIJA TRGOVACA POLOVNIM AUTOMOBILIMA, AUTO OPREMOM I DELOVIMA 

Imajući u vidu podatak da od 120.000 automobila koji se godišnje prodaju u Srbiji, oko 100.000 čine polovni automobili i da najveći broj trgovaca u ovoj delatnosti posluje u glavnom gradu,  u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda je pokrenuta inicijativa za formiranjem Sekcije trgovaca polovnim automobilima, auto opremom i delovima.

Na inicijalnom sastanku privrednici su izneli probleme koji u znatnoj meri otežavaju njihov posao, ističući sivu ekonomiju i nelojalnu konkurenciju kao prioritetne teme u budućem radu Sekcije.

Sekretar Udruženja trgovine Privredne komore Srbije, Žarko Malinović je istakao da je uloga Privredne komore Srbije u zastupanju interesa privrede. “Probleme koje nam privrednici iznose pažljivo analiziramo i pomažemo u njihovom rešavanju. Inicijative upućujemo lokalnim i republičkim institucijama i do sada je dobar deo njih realizovan, i sa tom praksom ćemo nastaviti,” rekao je Malinović i dodao da je Kvartalna analiza propisa od značaja za privredu novi mehanizam komunikacije PKS i Vlade Srbije, koji omogućava da se inicijative iz privrede bolje i efikasnije realizuju.

Ljiljana Brajović, koodinator usluga u PKS-Privrednoj komori Beograda ohrabrila je privrednike informacijom da Privredna komora Srbije sprovodi brojne aktivnosti koje doprinose suzbijanju sive ekonomije i da je taj problem koji je zastupljen u mnogim granama privrede tema i na sednici Parlamenta privrednika PKS-Privredne komore Beograda.

Na sledećem sastanku će biti održana konstitutivna sednica Sekcije trgovaca polovnim automobilima, auto opremom i delovima.

U Privrednoj komori Srbije aktivna je Grupacija uvoznika i distributera novih vozila.