Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom
NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA PREZENTOVAN PROJEKAT "LEARNING BY DOING"

Na Sajmu zapošljavanja i praksi u Dom Omladine Beograda, 21. februara, prezentovan je projekat Learning by Doing - Učenje kroz rad, izgradnja partnerskih institucija u Dunavskom regionu, u cilju efikasnije modernizacije sistema srednje stručnog obrazovanja u Republici Srbiji.

Kompanije, učesnice Sajma, upoznate su sa novim sistemom srednjeg obrazovanja i mogućnostima da, kroz učešće u primeni dualnog obrazovanja, obezbede kvalifikovanu radnu snagu.

Prilikom direktnih razgovora, privredna društva su pozvana da učestvuju u procesu implementacije dualnog obrazovanja u Beogradu i Srbiji.

Learning by Doing projekat u sklopu Danube Transnational Programmeima za cilj da poboljša kapacitete sistema stručnog obrazovanja i osmišljen je tako da svi ključni akteri u oblasti stručnog obrazovanja (kompanije, škole, predstavnici vlasti na regionalom ili nacionalnom nivou, kao i komore) mogu direktno da učestvuju u njemu.

Projekat traje od 1. januara 2017. do 30. juna 2019, njegov budžet je 2,3 miliona evra, vodeći partner projekta je Privredna komora Budimpešte, a ostali partneri su iz Slovenije, Češke, Rumunije, Slovačke, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Bugarske, Moldavije, Makedonije i Crne Gore. Partneri projekta u Srbiji su Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.