Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

VELIKI BROJ KOMPANIJA ZAINTERESOVAN ZA MODERNIZACIJU PRUGE JAJINCI-MALA KRSNA

Na međunarodni tender za modernizaciju pruge Jajinci-Mala Krsna i stanice Mala Krsna, koji je 1. juna objavila Infrastruktura železnice Srbije, do sada se prijavilo skoro trideset domaćih i inostranih kompanija. Među kompanijama koje su do sada otkupile tendersku dokumentaciju su firme iz Srbije, Austrije, Španije, Turske, Indije, Kazahstana, Bugarske, Rusije, Slovenije, Češke i Indije, a očekuje se još prijava narednih dana, s obzirom da procedura i dalje traje.

Deonica Jajinci-Mala Krsna duga je oko 59 kilometara i nalazi se na železničkom Koridoru 10. Radovi na ovoj deonici će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Procenjena vrednost radova na rekonstrukciji pruge Jajinci-Mala Krsna i stanice Mala Krsna je 50 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, očekuje se da radovi počnu krajem ove godine i da se završe u roku od osamnaest meseci.

Ovakav odziv kompanija za projekte modernizacije železničke infrastrukture u Srbiji ne samo da predstavlja dobar osnov za kvalitetno i konkurentno izvođenje radova, već je još jedna potvrda da je železničko gradilište u našoj zemlji danas jedno od najvećih u ovom delu Evrope.

Zbog toga je „Infrastruktura železnice Srbije“ prvi put do sada organizovala predtenderski sastanak na originalan i specifičan način. Naime, predstavnici svih kompanija koje su otkupile tenderesku dokumentaciju za ovaj projekat, juče su imali priliku da novim elektromotornim vozom „Štadler" obiđu deonicu pruge Jajinci-Mala Krsna, upoznaju se sa trasom i na licu mesta se informišu o svim detaljima od značaja za ovaj projekat.

Potencijali izvođači radova obišli su i železničke stanice na trasi ove pruge, i to: Jajinci, Beli Potok, Zuce, Vrčin, Lipe, Mala Ivanča, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Kolari.