Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NA AERODROMU "NIKOLA TESLA" U JUNU ŠEST ODSTO VIŠE PUTNIKA

Aerodrom "Nikola Tesla" je u junu 2018. godine uslužio 539.137 putnika, odnosno šest odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, uz 5.651 poletanje i sletanje, što je povećanje od dva odsto, saopšteno je iz beogradske vazdušne luke uz procenu da junski pokazatelji najavljuju najuspešniju sezonu u istoriji.
U petak 29. juna zabeležen je drugi najboji rezultat od 22.890 putnika koji su u jednom danu koristili beogradski aerodrom, što je samo 250 putnika manje od apsolutnog dnevnog rekorda zabeleženog 31. jula 2017 godine, navedeno je u saopštenju.
Beogradski aerodrom je 2. jula u popodnevnim satima, dodaje se dalje, već registrovao 2,5 miliona putnika, osam dana ranije nego prošle godine.
U prvih pola godine opsluženo je sedam odsto, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine, a ukupan promet robe i pošte povećan je 19 odsto.
Aerodrom "Nikola Tesla", inače, već dve godine uzastopno beleži povećanje broja putnika i mesečni rekord u broju usluženih putnika.
Tokom ovogodišnje letnje sezone, sa beogradskog aerodroma 36 avio-kompanija saobraća u redovnom i čarter saobraćaju ka 67 destinacija u redovnom i 28 odredišta u čarter avio-saobraćaju, podseća se u saopštenju.
Izvor: Tanjug