Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O POLJOPRIVREDI
NAJVEĆI SKUP O POLJOPRIVREDI U REGIONU

Na Konferenciji za medije, održanoj u utorak, 20. aprila 2010. godine u Privrednom Centru Privredne komore Beograda, dr Saša Dragin, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, prof. dr Stojan Jevtić, potpredsednik Privredne komore Srbije, dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda i Predrag Čurćić, predsednik Odbora Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Privredne komore Beograda, najavili su održavanje Međunarodne konferencije o poljoprivredi.
Međunarodna konferencija o poljoprivredi biće održana 14. maja 2010. godine u Beogradu, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, na temu: "Reforma zajedničke agrarne politike – izazovi pridruživanja EU". Konferencija će biti na najvišem nivou - ministarskom i pokušaće da osvetli aktuelno stanje u poljoprivredi i da ukaže na dalje pravce kretanja.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije preduzeće sve kako bi Srbija ostala regionalni lider u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i mesto okupljanja na najvišem nivou kompetentnih ličnosti, koje nam, prezentujući iskustva svojih zemalja, mogu pomoći na našem putu pridruživanja EU. U toku je usaglašavanje našeg zakonodavstva u oblasti poljoprivrede sa zakonodavstvom EU, a onda nam predstoji implementacija donetih propisa u praksi, za šta je neophodno adekvatno informisanje i edukacija poljoprivrednih proizvođača, u čemu će veliku ulogu imati privredne komore i zadružni savezi.