Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

25. GODIŠNJA NAGRADA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA

"BEOGRADSKI POBEDNIK" ZA 2009. GODINU
19. maj 2010.Uz prisustvo brojnih predstavnika privrede, visokih zvanica iz Vlade Republike Srbije, Skupštine grada, diplomatskog kora, naučnih, stručni i obrazovnih institucija, predstavnike komorskog sistema Srbije, kao i predstavnika medija  i javnog života, Privredna komora Beograda dodelila je, u Svečanoj Sali Sava Centra 


"BEOGRADSKOG POBEDNIKA"
Nagradu koju po tradiciji dugoj 25 godina, zaslužuju i dobijaju najbolje kompanije i pojedinci koji su svojim radom i zalaganjem ostvarili natprosečne rezultate u privređivanju i doprineli unapređenju privrednog ambijenta beogradske i srpske privrede u 2009. godini.

Do danas, nagradu Privredne komore Beograda “Beogradski pobednik” ponelo je 143 preduzeća, 11 preduzetnika i 20 pojedinaca. Ovogodišnja dodela je posvećena retrospektivi svih do sada nagradjenih, a kao takva je i potvrda pečatu kvaliteta za koji slovi. Jer svi do sada nagrađeni Beogradskim pobednikom Privredne komore Beograda i dalje postoje, napreduju, rastu i doprinose privrednom ambijentu Beograda i Srbije u celini. Svečani skup je otvorio uvaženi gost, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, zamenik predsednika Vlade i minister unutrašnjih poslova, gospodin Ivica Dačić. Potom je prisutne pozdravio domaćin svečanosti, predsednik Privredne komore Beograda dr Milan Janković, koji je rekao, da je večeras veče privrednika, da su večeras na svojoj svečanosti, jer je Privredna komora Beograda - kuća privrednika i  čestitao im  na ostvarenim rezulatatima uprkos činjenici da je prethodna godina bila teška za privređivanjee. Potom, se prisutnima u ime svih do sada nagrađenih obratio gospodin Stevan Nikčević, direktor JUGOIMPORT SDPR-a i sadašnji član Žirija Privredne komore Beograda za dodelu nagrada. 

 

Nagradu POSLOVNA LIČNOST GODINE, dodeljena je

gospođi DRAGINJI ĐURIĆ, predsednici Izvršnog Odbora BANCA INTESA-e


U radnoj biografiji Draginje Đurić zabeleženo je da je pod njenim vođstvom Banka postala deo međunarodne grupacije, uspešno je reorganizovala poslovanje po najvišim  međunarodnim standardima i zauzela vodeću poziciju na domaćem tržištu.  I ono što je izuzetno važno – u godini ekonomske krize Banka je ostala snažan oslonac  domaće privrede, a gospođa Đurić je po sedmi put proglašena bankarem godine od strane inostranih finansijskih publikacija. A od strane domaćih medija stekla je obavezujući epitet – najbolja bankarka i najuticajnija žena Srbije. 

Angažman u poslovnim i bankarskim asocijacijama, u visokoobrazovnim institucijama, u humanitarnom radu, ali i na privatnom planu, kao supruga i majka dvoje dece, dokaz je da uspešna karijera stalno pomera granice i da jedino tako može da traje. Nagrada POSLOVNI ČOVEK GODINE dodeljena je
gospodinu MIODRAGU KOSTIĆU, predsedniku MK GRUPE

 

Oni koji ga poznaju kažu da je veliki entuzijasta u poslu, uvek spreman za nove izazove. Decenijama se uspešno bavi privatnim biznisom, ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu. Investirao je od Srbije, do Ukrajine i Belorusije, pri tom uvek promovišući sopstvenu zemlju kao idealno mesto za ulaganje. Na čelu je holdinga kojidanas čini preko 35 povezanih preduzeća u zemlji i inostranstvu koji na posredan i neposredan način zapošljava blizu pet hiljada ljudi.

Poslovni uspeh ne meri isključivo postignutim poslovnim rezultatima i ciframa, već i ugledom i poštovanjem koje se kroz posao stiče. Donedavno „srpski kralj šećera“, osmislio je formulu po kojoj je „staroj dami“ među domaćim planinama udahnuo novi život. Ne sumnjamo da će u budućnosti od Kopaonika napraviti najpopularnije mesto u jugoistočnoj Evropi.

Danas je jedan je od najuspešnijih srpskih i regionalnih privrednika.

 


Prvu specijalnu NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO, dobio je lider među menadžerima Srbije,
gospodin DRAGOMIR DRAGAN  TOMIĆ,predsednik kompanije Simpo, Vranje


Dragomir Dragan Tomić, više od 40 godina uspešno upravlja kompanijom,  vodeći je od male fabrike nameštaja Sima Pogačarević iz Vranja  sa 300 zaposlenih, do kompanije svetskog renomea Simpo, danas, jedne od najvećih u industriji nameštaja u Evropi, sa više od   pet hiljada  zaposlenih. Hrabrom i mudrom strategijom, stvaranjem jakog menađžerskog tima, stalnim usavršavanjem znanja svih  zaposlenih,  postigao je vrhunske rezultate u različitim privrednim okolnostima  i nezamislivo teškim uslovima. Pomerao  je  granice mogućeg, i sa Simpovim proizvodima osvojio sve kontinente, a fabrike  za montažu nameštaja nalazile su se u Americi, Kanadi, Australiji i Rusiji.  Zaljubljen u stvaranje i zavičaj, doajen i legenda srpskih uspešnih privrednika, čitav svoj radni vek, posvetio je razvoju Simpa i juga Srbije. Originalnom strategijom u okviru kompanije Simpo i knjigom “Mala preduzeća velika šansa”, bio je začetnik razvoja preduzetništva  i malih preduzeća, povezanih sa velikom kompanijom, i time je afirmisao specifičan model održivog razvoja.

Humanista, Dragan Tomić, iznad svega je vodio računa o zaposlenima i brinuo o njihovim porodicama, kako bi stvorio najveći kapital koji jedna kompanija može da ima - obučene, stručne, zadovoljne i kompaniji posvećene radnike.

Predsedniku kompanije Simpo, gospodinu Draganu Tomiću je uručena nagrada komore.

 

Nagrade u kategoriji NAJUSPEŠNIJE PRIVREDNO DRUŠTVO,
dodeljene su sledećim kompanijama:Rudarski basen “KOLUBARA” Lazarevac

 

Kolubarski basen je dugogodišnjom masovnom industrijskom proizvodnjom lignita postao garant energetske sigurnosti EPS-a i  okosnica energetike Srbije.

U prošloj godini proizvedeno je više od 29 miliona tona uglja. Zahvaljujući kolubarskom lignitu u Termoelektrani „Nikola Tesla” proizvedeno je više od polovine električne energije u Srbiji, a značajne količine uglja obezbeđene su za potrebe industrije i široke potrošnje. Direktor Rudarskog basena Kolubara, gospodin Nebojša Ćeranje je primio Nagradu komore.

 


MILŠPED  d.o.o.


Osnovana je 1993. godine i pruža usluge u domenu transporta, carinjenja, skladištenja i distribucije robe.

 

Poseduje preko 150 komercijalnih vozila, moderan logistički park, pouzdanu distributivnu mrežu i klijentima pruža integrisano logističko rešenje “od vrata do vrata”. Značajni rezultati kompanije proizvod su stalnog prilagođavanja tržišnim potrebama i ulaganja u savremene tehnologije i infrastrukturu. Zbog toga je Milšped prepoznat kao lider na regionalnom tržištu. Briga o klijentima i oko 600 zaposlenih, visok kvalitet usluga, konstantan rast, kao i aktivna društvena uloga osnovni su ciljevi kompanije. Nagradu je primio generalni direktor Milšpeda, gospodin Duško Radović.

 

 

POLIMARK  d.o.o.

 

Polimark je osnovan 1989. godine, prvi je u Srbiji počeo sopstvenu proizvodnju kečapa 1992. godine i ubrzo postao apsolutni tržišni lider, što  sa uspehom održava i danas. Proizvodi iz Polimarkovog asortimana se proizvode prema zahtevima standarda ISO 9001 i HACCP (hasap) principima.

Tokom 20 godina tradicije Polimark se razvio od lokalnog proizvođača kečapa do regionalnog lidera sa asortimanom koji je proširen na različite segmente prehrambene industrije.

Prateći svetske trendove u prehrambenoj industriji i nove zahteve tržišta, Polimark se bavi istraživanjem želja i potreba potrošača i implementira ih u razvoj novih brendova, proizvoda i pakovanja, inoviranje dizajna, kao i održavanje i poboljšavanje kvaliteta. Generalni direktor kompanije Polimark, gospodin Vojin Starčević  je primio Nagradu.

 

 

JUGOHEMIJA a.d.

 

Poslovni sistem Jugohemija više od pedeset osam godina uživa reputaciju uspešnog i pouzdanog poslovnog partnera zahvaljujući kontinuiranom radu na unapređenju kvaliteta i raznovrsnosti ponude, usavršavanju kadrova i organizaciji poslovanja. Pored prometa farmaceutskih i medicinskih proizvoda, kao i prometa veterinarskih i agro proizvoda u kojima poslovni sistem Jugohemija važi za jednog od lidera u regionu, kompanija se bavi i prometom hemijskih proizvoda, kao i proizvodnjom fleksibilne ambalaže. Poslovni sistem Jugohemija je takođe i vlasnik maloprodajnog lanca apoteka pod imenom Zdravstvena Ustanova apoteka „Celsius“. Od 2004. godine Jugohemija je član najvećeg poslovnog sistema u Srbiji Delta Holding-a. Nagradu je primila generalni direktor Jugohemije, gospođa Smiljka Mileusnić Ađžić.

 

 

VIP MOBILE d.o.o.Vip mobile je privatni mobilni operater, vlasnik treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji. Član je Telekom Austrija Grupe koja posluje na tržištu fiksne i mobilne telefonije u centralnoj i istočnoj Evropi i koja trenutno ima 18.9 miliona zadovoljnih korisnika mobilne telefonije u 8 zemalja regiona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 584.3 miliona evra u poslovanje. Ekskluzivni je strateški partner Vodafona, vodeće međunarodne grupe za mobilne komunikacije.

Vip nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona i „pametne“ telefone na Android platformi. Na kraju 2009. godine, Vip je imao 1.153.900 aktivnih korisnika i zapošljavao preko 700 stručnjaka i menadžera. Predsednik Upravnog odbora kompanije VIP MOBILE, gospodin Aleksandar Šperl  je primio Nagradu.

 

BAMBI BANAT

Već 40 godina, generacije potrošača iskazuju zadovoljstvo bogatom ponudom slatkih i slanih proizvoda Koncerna Bambi-Banat. Asortiman proizvoda  obuhvata kompletnu konditorsku ponudu u okviru sopstvenih proizvodnih brendova.

BAMBI je bio prva konditorska kompanija u Srbiji koja je uvela sistem kvaliteta i prva dobila međunarodno priznate sertifikate kvaliteta. U ovoj Kompaniji potrebe potrošača  se razumeju i prate, kako bi se zadovoljila njihova očekivanja kroz raznovrsnu ponudu kvalitetnih i ukusnih proizvoda koji će učiniti da "svaki dan bude ukusan", što je i moto  Koncerna Bambi Banat.

Nagradu je primio direktor Koncerna BAMBI-BANAT, gospodin Miroslav Miletić.

 


AGENCIJA ZA KONTROLU LETENJA SRBIJE I CRNE GOREZavršetkom nove zgrade Centra oblasne kontrole letenja Beograd i nabavkom opreme najnovije generacije, Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore  će učvrstiti svoju poziciju u regionu i u Evropi.

Više od pola miliona aviona koristilo je  tokom prošle godine usluge Agencije za  kontrolu letenja Srbije i Crne Gore.  Po kompleksnosti i obimu saobraćaja, Agencija je u 2009. godini zauzela 11. mesto u Evropi, prema  podacima Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe – EUROCONTROL.  Ispred su se našle samo one države u kojima se generiše najveći deo evropskog vazdušnog saobraćaja. Poslovanje Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore potpuno je usaglašeno sa standardima i praksom koju Evropska unija propisuje za one koji pružaju usluge u vazdušnom saobraćaju.

Nagradu je u ime Agencije za kontrolu letenja primila direktorka za upravljanje vazdušnim saobraćajem, gospođa Branislavu Čulajević.

 

 

SAVA PETROVIĆ, preduzetnik

 

 

Časovničarska radnja  porodice Petrović  "Petite Geneve Petrović", od 1987 godine bavi se  prestižnim švajcarskim meračima  vremena, a 2003 godine postaje zvanični i ekskluzivni partner kompanije "Rolex" iz Ženeve za našu zemlju.

Vizijom i vođstvom svog osnivača, gospodina Save Petrovića, danas  kao preduzeće, Petite Geneve Petrović u svom poslovanju održava izuzetan nivo usluge, kvalitet prezentacije i prodaje, kao i kompletno opremljen atelje za servis časovnika u prostoru i ambijentu koji se poredi sa evropskim i svetskim prestonicama. Za gospodina Petrovića najveći izazov je decenijsko održavanje kvaliteta poslovanja, a najveći motiv, činjenica da ih danas  posećuju klijenti iz celog sveta.

Gospodina Sava Petrović, vlasnik i osnivač je primio Nagradu.

  

GODIŠNJA NAGRADA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA POSEBNA "PLAKETA"
za doprinos i unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripada,u godini jubileja, nagrađeni su:


GALENIKA a.d.

 

Privredna komora Beograda ima veliku čast da za izuzetan doprinos i unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripada, u godini jubileja,  posebnom  plaketom  nagradi i kompaniju GALENIKA a.d.

Provesti 65 godina u službi zdravlja nije ni veliki ni mali period, ali je sasvim dovoljan da se pohvale bogatim iskustvom, da se ponose vrednostima ostvarenog, i da još uvek sa mladalačkim žarom idu ka ostvarivanju planiranog.

 U godini kada obeležava 65 godina svog postojanja, slavljenički i s ponosom Galenika  otvara svoju novu fabriku čvrstih farmaceutskih preparata, sa velikim entuzijazmom i željom da što pre zauzme svoje mesto u svetskoj farmaceutskoj eliti.

Sigurna i stabilna, Galenika će nastaviti  sa strategijom razvoja i unapređenja,  a svojim rezultatima zadržati svoju poziciju na vrhu. U ime kompanije zasluženo priznanje i nagradu primio je direktor kompanije Galenika, gospodin Nenad Ognjenović. 

 

 

RTV STUDIO B

Zamišljen kao informativna, obrazovna i zabavna srednjetalasna stanica za slušaoce u Evropi, Radio Studio B počeo je da radi 1970. godine.

RTV Studio B danas je moderan, savremeni, urbani medij koji postaje lider na tržištu u izveštavanju o Beogradu i za Beograđane. Vesti, filmovi, tok-šou programi, dokumentarci, zanimljive emisije iz eksterne produkcije, direktna uključenja sa ulica Beograda, uvek među prvima.

Studio B danas emituje sedam sati živog gradskog informativnog programa dnevno, pravi različite emisije, ima kvalitetan muzički i serijski program. Nagradu je primio direktor  i glavni  i odgovorni  urednik Studija B, gospodin Aleksandar Timofejev.

 

 

 

ANSAMBL NARODNIH IGARA I PESAMA SRBIJE “KOLO”

 

Za izuzetan kulturni doprinos i  autentičnu promociju naše zemlje, posebnom Plaketom Privredne komore Beograda nagradjuje se Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "KOLO"

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije KOLO osnovala je Vlada Republike Srbije, 15 maja 1948. godine, sa ciljem da se profesionalnim i studioznim radom neguju, koreografski uobličavaju i umetnički obrađuju narodne igre, čuvajući njihov koren, stil i osnovni karakter.

KOLO već 62 godine, kao jedina ustanova u Srbiji u oblasti scensko muzičkih delatnosti, prezentuje i potvrdjuje da je čuvar i ambasador naše tradicionalne umetnosti.

Nagradu i priznanje primio je direktor Ansambla narodnih igara i pesama Srbije KOLO, gospodin  Radojica  Kuzmanović.

Donatori ovogodišnjeg Beogradskog pobednika su:

  Verano Motors d.o.o.

Stepanović & Šipka d.o.o.

BPI Klas a.d.

Galenika a.d.

Banca Intesa a.d.

Telekom

Garden centar

Zelenilo Beograda

BAS a.d.

"Jugoimport -SDPR" J.P.

Delta Maxi d.o.o.

Sistem FTO d.o.o.

RB Kolubara

SIMPO a.d.

Coca Cola

Bambi Banat

Bi Voda

RTV Pink

Alta Nova

Mašinoprojekt- KOPRING a.d.

Vladanka Celić

Navip

Carlsberg

BIP

Weishaupt d.o.o.

Kolubara Invest Gradnja

GP "Napred" a.d.

Konsing Group d.o.o.

Zlatnik komerc d.o.o.

Mona d.o.o.

Branix d.o.o.

Auto Čačak d.o.o.

Identico International

Tehnomanija d.o.o.

Visan

Securitas Services

A.d. za Osiguranje "Triglav Kopaonik"

Servis Balikom telekomunikacije

Beogradske elektrane

Univerzal banka a.d.

Montprojekt d.o.o.

Beohemija d.o.o.

Centroproizvod a.d.

Božen Cosmetic

ITM Group d.o.o.

Tabulir Komerc d.o.o.

EDB distribucija d.o.o.

Arhi pro d.o.o.

Hotel Radmilovac

VanCo

VIP Mobile

Jugohemija a.d.

Agrobanka a.d.

KBC banka

Dikti Line d.o.o.

Petit Geneve

Frame

Milšped d.o.o.

Metalotehna komerc

Saga d.o.o.

Sportski savez - Sprt trade

Projektmontaža a.d.

DAHLIA sztr