Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


NAJSAVREMENIJE  METODE  ČIŠĆENJA  FASADA

 

U Privrednoj komori Beograda 23. juna 2010. godine, održana je prezentacija kompanije THOMANN- HANRY iz Francuske, na kojoj su predstavljene najsavremenije metode čišćenja fasada. Prezentaciji su, pored brojnih privrednika, prisustvovali i predstavnici Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Skupštine grada, kao i čelni ljudi Narodnog pozorišta, Sava centra i drugih institucija.

 

Dr Milan Janković,predsednik Privredne komore Beograda je izrazio želju da će kompanija na našem tržištu uspešno poslovati i na viši nivo podići kvalitet usluga. U nastupu na stranom tržištu svi investitori očekuju povoljan privredni ambijent, odnosno jasan zakonski okvir, definisane poreske i druge obaveze, kao i mogućnost učešća na tenderima na kojim bi konkurentnost, kvalitet i rokovi trebalo da budu u prvom planu. Zato je svim kompanijama bitan partnerski odnos i saradnja sa državnim institucijama, Skupštinom grada, institucijama zaštite spomenika kulture, javnim ustanovama i privredom.

 

Predstavnik kompanije THOMANN - HANRY, Žan Delaport je u prezentaciji istakao da metoda čišćenja fasada- le gommage des facades ima značajnu prednost u odnosu na ostale metode (struganje, suvo peskiranje, peskiranje vodom) pre svega, što nije u toj meri invazivna i ne ostavlja posledice na strukturi zgrade. Efikasan postupak čišćenja ostvaruje se korišćenjem struje komprimovanog vazduha pod pritiskom, koja ima efekat gumice, skida nečistoću i ne oštećuje fasadu, a vraća joj sjaj. Za ovu metodu nije potrebno postavljanje skela, već je dovoljna dizalica sa kabinom za usisavanje praha. U kompaniji postoji i mobilna ekipa zadužena za antigrafit zaštitu, a cene usluga zavisiće od veličine objekta i trebalo bi da budu niže u odnosu na druge ponuđače.